Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Olomouckém kraji kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem omezují návštěvy

Další nemocnice v Olomouckém kraji omezují kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem návštěvy. Fakultní nemocnici Olomouc, kde od středy platí zákaz návštěv na lůžkových oddělení, následují Nemocnici Hranice a nemocnice v Prostějově, Přerově a Šternberku.

Zákaz návštěv na lůžkových odděleních FN Olomouc má pouze několik výjimek. "V individuálních případech zřetele hodných je návštěva povolena se souhlasem ošetřujícího lékaře. Zákaz návštěv se netýká přítomnosti otce u porodu a není omezena hospitalizace doprovázející osoby u dětí hospitalizovaných na dětské klinice. Navštěvující osoba v každém případě nesmí vykazovat známky infekčního onemocnění a po dobu návštěvy je povinna používat respirátor," uvedl mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

V Nemocnici Hranice platí zákaz návštěv už od července. "Z důvodu nárůstu respiračních onemocnění musela přistoupit nemocnice k zákazu návštěv a prosí občany, kteří přichází do nemocnice na ošetření nebo hospitalizaci, aby nosili ochranu úst, což znamená roušky a respirátory," zdůvodnila opatření náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Nemocnice Hranice Jana Pivovarčíková.

Fakultní nemocnice v Olomouci takřka po třech letech zavírá odběrové místo na covid

Citelný pokles zájmu o testování na covid-19 eviduje Fakultní nemocnice Olomouc, která tak po více než dvou a půl letech přikročila k uzavření odběrového místa ve svém areálu. Lidé mohou využít testovací kapacity dalších zařízení ve městě.

V Nemocnici AGEL Prostějov jsou aktuálně návštěvy zakázány na infekčním oddělení a v léčebně dlouhodobě nemocných. Vedení Nemocnice AGEL Přerov zakázalo návštěvy na interním oddělení a rovněž v léčebně dlouhodobě nemocných. Stejně jsou omezeny návštěvy také ve šternberské nemocnici.

V posledních týdnech počet nových nákaz v kraji opět pozvolna roste. Před dvěma týdny se denní přírůstky pohybovaly pod hranicí 200 případů a minulý týden ji dvakrát překročily. V pondělí pak bylo v kraji evidováno 254 nových nákaz koronavirem, úterý jich přibylo 188 a ve středu 166. V Olomouckém kraji se novým typem koronaviru od března 2020 nakazilo 239 289 lidí a v souvislosti s nákazou zemřelo 2495 lidí. Kraj má zhruba 620 tisíc obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KNL

Štítky covid, nemocnice, návštěvy, omezení, koronavirus, Olomoucký kraj, návštěva, infekční onemocnění, Fakultní nemocnice Olomouc, Nemocnice Hranice, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Přerov, Šternberk, Léčebna dlouhodobě nemocných

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Olomouckém kraji kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem omezují návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.