Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Ve šternberské porodnici dostanou maminky vegetariánskou, bezlepkovou, ale i veganskou stravu

Ve šternberské porodnici mají maminky k dispozici nejen vegetariánské jídlo nebo bezlepkovou stravu, ale i potraviny, které vyhovují vegankám. Speciální jídelníček je pacientkám k dispozici zdarma.

V nemocnici v Jeseníku pomůže ženám u porodu zvládat bolest a kontrakce bylinné napařování

Nastávajícím maminkám pomůže v jesenické nemocnici zvládat bolest a kontrakce u porodu nová metoda, která spočívá v bylinném napařování porodních cest. Tato technika využívající účinků termoterapie, hydroterapie, fytoterapie a aromaterapie...

"Nastávajícím a novopečeným maminkám se snažíme vycházet vstříc. Strava je důležitou součástí regenerace a nastartování laktace, snažíme se proto i v tomto ohledu nabízet pestrost a individuální přístup," vysvětlila vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk Radka Sedláčková.

Porodnice nabízí jídelníček s ohledem na alergie, vegetariánství, ale třeba i bezmléčnou dietu nebo veganství. "Aktuálně evidujeme jen několik málo zájemkyň ročně a samozřejmě takovouto stravu připravujeme individuálně ve spolupráci s nutriční terapeutkou. Maminkám vegankám to může zpříjemnit a usnadnit první dny po porodu," dodala Sedláčková.

Vedoucí nutriční terapeutka Kristýna Bechníková potvrdila, že speciální jídelníček je pro všechny rodičky zdarma. "Vycházíme ze stravovacích návyků pacientek, ale zároveň je důrazně poučujeme o vyvážené stravě, vhodném poměru jednotlivých složek ve stravě a rizik spojených s veganstvím nebo jiným výrazným stravovacím omezením během kojení," upozornila v tiskové zprávě Bechníková.

V případě zájmu nabízí šternberská nemocnice veganskou stravu nebo jinou specializovanou dietu i pacientkám a pacientům na jiných odděleních. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Agel

Štítky porodnice, strava, veganky, vegetariánky, maminky, Agel, nemocnice, Šterbnerk, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve šternberské porodnici dostanou maminky vegetariánskou, bezlepkovou, ale i veganskou stravu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.