Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji zpomaluje. Případů je o pětinu méně

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji zpomaluje. Za poslední týden hygienici evidovali 1240 nových případů onemocnění, což je pokles o více než pětinu. V předchozím období bylo v regionu 1572 nákaz.

Žena z Prostějovska odmítala výuku pro dceru při covidových restrikcích. Soud jí potvrdil trest

Přes čtyři sta vyučovacích hodin zameškala dívka z Prostějovska, kterou její matka během covidových restrikcí nepouštěla do školy a odmítala i možnosti online výuky a další vstřícné kroky od vzdělávací instituce. Třiačtyřicetileté ženě potvrdil...

"Epidemiologické situace v Olomouckém kraji je klidná a odpovídá sezóně," sdělila mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Za poslední týden od pátku do pátku hygienici evidují 1240 osob s pozitivním výsledkem testu na přítomnost koronaviru SARS-CoV-2. "Oproti předchozím týdnu, kdy bylo 1572 případů, klesl počet případů v Olomouckém kraji o 21 procent," uvedla mluvčí.

Nejvyšší počet nových případů je v okrese Olomouc, a to 520, následuje Šumperk s 280, Přerov s 258, Prostějov se 143 a Jeseník se 39 případy. Průměrná týdenní incidence na 100 tisíc obyvatel je 129 případů. Nejvíce pozitivních je mezi lidmi ve věku od 45 do 54 let.

"Krajská hygienická stanice i nadále apeluje na osobní odpovědnost každého občana. Lidé, kteří jsou nemocní, ať už jde o onemocnění covid nebo o jinou respirační infekci, by měli být ke svému okolí ohleduplní, a pokud se necítí dobře, měli by zůstat doma a neroznášet nákazu na své okolí. Toto jednoduché pravidlo je ten nejjednodušší způsob, jak zabránit případnému šíření nemoci," vyzvala mluvčí hygieniků.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, pandemie covidu-19, nemoc, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Olomouc, Šumperk, Přerov, Prostějov, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji zpomaluje. Případů je o pětinu méně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.