Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Přerovská nemocnice pořídila nové chirurgické přístroje. Pomohou i odhalit rakovinu

Nejmodernější přístroj pro transplantaci kůže, přístroj pro identifikaci nervů či zařízení k detekci jaterních metastáz. Tyto nové přístroje si v rámci modernizace operačních sálů pořídila přerovská nemocnice. Slibuje si od nich nejmodernější přesnou diagnostiku i léčbu.

„Pro potřeby chirurgického oddělení se nám podařilo získat trojici přístrojů, z nichž všechny jsou novinkami, které jsme dosud v portfoliu neměli,“ uvedl v tiskové zprávě primář chirurgie přerovské nemocnice Alojz Haninec. Podle něj v minulosti měli možnost pracovat pouze s perioperačním ultrazvukem. Model, který ale nyní získali, je nejmodernější verzí na trhu. Tímto přístrojem mohou lékaři vykonávat ultrazvukové vyšetření přímo na operovaných orgánech a lépe tak diagnostikovat případné postižení jater a jiných orgánů.

Kromě perioperačního ultrazvuku v hodnotě téměř čtyř milionů korun získalo oddělení také neurostimulátor pro identifikaci nervů u operací štítné žlázy. Ten v průběhu operace pomáhá identifikovat hlasivkové nervy, které jsou důležité pro zachování normální funkce hlasivek. „Nejen, že se tím zvyšuje bezpečnost operace, ale také nám to dává možnost pracovat výrazně miniinvazivněji i v případě takto delikátních operací, jakými operace na štítné žláze jsou,“ vysvětlil Haninec.

Výtěžek z aukce výtvarných děl v Olomouci podpoří mobilní hospic, který pečuje i o vážně nemocné děti

Více než padesát výtvarných děl bude v závěru listopadu zařazeno do dobročinné aukce v Olomouci, jejíž výtěžek podpoří provoz mobilního hospice Nejste sami. Mobilní hospic pečuje o dospělé i dětské pacienty. Poslední aukce vynesla přes 300 tisíc...

Poslední novinkou v přerovské nemocnice je dermatom. Ten umožňuje autotransplantaci kůže. „Jedná se o kožní přenosy u jednoho pacienta, které slouží k zahojení chronických a ztrátových defektů. Spolu s vakuovou podtlakovou léčbou se jedná o vysokoúčinný systém hojení chronických ran,“ dodal primář.

Za tři nové moderní přístroje zaplatila nemocnice více než pět milionů korun. „Ročně by tyto výkony mohlo využít okolo šedesáti pacientů, kteří k nám v průměru s těmito zdravotními obtížemi přicházejí,“ uzavřel Haninec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice AGEL Přerov

Štítky nemocnice, Přerov, diagnostika, ultrazvuk, dermatom, neurostimulátor, modernizace, chirurgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská nemocnice pořídila nové chirurgické přístroje. Pomohou i odhalit rakovinu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.