Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Covid v Olomouckém kraji dál ustupuje, zřejmě ho střídá vlna respiračních onemocnění

Počet lidí s covidem se v Olomouckém kraji dále snižuje, oproti předchozímu týdnu klesl počet nových případů téměř o polovinu. Naopak je více respiračních onemocní, jejich počet vzrostl o téměř dvacet procent.

Podzimní vlna covidu v Olomouckém kraji již tři týdny po sobě klesá

Podzimní vlna koronaviru v Olomouckém kraji již tři týdny za sebou ustupuje. Za poslední týden přibylo necelých pět stovek případů, průměrný týdenní nárůst na 100 tisíc obyvatel tak dosahuje 62 nových případů.

"Epidemiologické situace v Olomouckém kraji je klidná a odpovídá sezóně. Počet akutních respiračních infekcí stoupl o 19,2 procenta. Krajská hygienická stanice eviduje 1328 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což je o 18 procent více než je celorepublikový průměr. Největší podíl nemocných je mezi dětmi ve věku do pěti let," popsala mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Naopak koronavirová vlna v Olomouckém kraji dál ustupuje. Za posledních sedm dní hygienici evidují 279 osob s pozitivním testem na koronavirus, což je o 43 procent méně než v předchozím týdnu.

"Počet nových případů v Olomouckém kraji klesá již pátý týden za sebou. Z hlediska věkových kategorií se nejvíce nemocných nyní nachází mezi dospělými ve věku od 55 do 64 let. Naopak mezi dětmi do devíti let není v současné chvíli výskyt onemocnění evidován. Průměrná týdenní incidence na 100 tisíc obyvatel dosahuje 27 případů," uvedla v tiskové zprávě mluvčí.

Hygienici apelují na odpovědnost každého člověka při dodržování základních hygienických pravidel, jako jsou důkladné mytí rukou mýdlem a vodou nebo řádné zakrývání nosu a úst kapesníkem při kašlání.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid v Olomouckém kraji dál ustupuje, zřejmě ho střídá vlna respiračních onemocnění  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.