Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pediatři v olomoucké nemocnici registrují nové pacienty. Kapacity rozšíří i díky podpoře od UNICEF

Nové pacienty přijímá ordinace pro děti a dorost ve Fakultní nemocnici Olomouc. Kapacity se rozšiřují také díky technické a finanční pomoci mezinárodní organizace UNICEF. Cílem spolupráce je rozšířit možnosti komplexní zdravotní péče pro klienty bez ohledu na jejich národnost. Program je v této fázi určen zejména pro děti ukrajinských běženců.

Slavnostní podpis smlouvy o spolupráci mezi Fakultní nemocnicí Olomouc a UNICEF se uskutečnil na začátku října. „Oceňujeme jasnou vizi vedení nemocnice, zejména v oblasti efektivního rozšiřování přístupu ke zdravotní péči pro uprchlíky a další zranitelné skupiny za využití možností, které nabízí univerzitní nemocnice. Těšíme se na spolupráci s nemocnicí a realizaci programu skrze naše partnerství,“ uvedla při této příležitosti vedoucí delegace UNICEF Yulia Oleinik.

UNICEF (Dětský fond OSN) pracuje ve 193 zemích světa, kde dětem pomáhá přežít a podporuje jejich rozvoj, od narození až do dospělosti. UNICEF dětem zajišťuje zdravotní péči, výživu, pitnou vodu a hygienu, základní vzdělání pro všechny chlapce i dívky a ochranu před násilím, zneužíváním a riziky nemoci AIDS. Práce UNICEF je financována výhradně z dobrovolných příspěvků.
Zdroj: unicef.cz

Ambulance praktického lékaře pro děti a dorost je v provozu každý všední den. „Velkými výhodami jsou přímá návaznost na dětskou pohotovost, zázemí největší dětské kliniky v kraji, dostupnost specializovaných poraden a doplňkových vyšetření a komplexní péče odborníků jedné z největších tuzemských nemocnic,“ přiblížila v tiskové zprávě přednostka Dětské kliniky FN Olomouc Dagmar Pospíšilová.

Stovky adventních věnců a ozdob z olomoucké dětské kliniky: výtěžek pomůže malým pacientům

Dvě tradiční dobročinné akce na podporu vážně nemocných dětí a jejich rodin se rozbíhají v těchto dnech v Olomouci. Na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc začal další ročník Věncování a od příštího týdne zamíří do prodeje po celé České...

 

Do ordinace jsou přijímáni dětští pacienti bez ohledu na jejich původ či rodný jazyk. „V ambulanci lze děti zaregistrovat nejlépe tehdy, pokud mají bydliště spádové k FN Olomouc. Návštěva ordinace s dítětem s neakutním stavem nebo zdravým dítětem k domluvě či registraci je nevhodnější od úterý do pátku v čase od 11 hodin, ve čtvrtek i v odpoledních hodinách od 13 do 18 hodin,“ specifikoval mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher s tím, že dítě by mělo mít sjednané pojištění v České republice a očkovací průkaz, respektive doklad o řádném očkování dle věku dítěte. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách kliniky.

Podobně jako v případě ambulance praktického lékaře pro děti a dorost je ve FN Olomouc v plánu rovněž vznik ordinace praktického lékaře pro dospělé, která také díky podpoře UNICEF nabídne své komplexní služby v tomto oboru.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Zdraví, děti, dětská klinika, lékař, dětský lékař, pediatr, podpora, pomoc, uprchlíci, Ukrajina, UNICEF, Fakultní nemocnice Olomouc, FN Olomouc, Olomouc, nemocnice, pacient, zdravotnictví, OSN, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pediatři v olomoucké nemocnici registrují nové pacienty. Kapacity rozšíří i díky podpoře od UNICEF  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.