Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Záchranáři měli na Štědrý den rekordní počet výjezdů. Ani jednu kost v krku, ale bohužel několik úmrtí

Rekordní počet výjezdů za poslední roky měli letos na Štědrý den záchranáři v Olomouckém kraji. Ošetřovali hodně úrazů, bolestí břicha, kolapsů nebo poruch vědomí, bylo bohužel i několik případů úmrtí. Lékaři ze Zdravotnické záchranné služby naopak ani jednou nemuseli řešit kost v krku.

Na Štědrý den hasiči likvidovali požár kuchyně v Tučíně. V Drahotuších auto narazilo do domu

Téměř dvě desítky výjezdů měli na Štědrý den hasiči v Olomouckém kraji. Likvidovali například požár kuchyně v Tučíně na Přerovsku, v Přerově zase hořel odpad v průjezdu a v Mohelnici trafostanice. Hasiči zasahovali také u několika nehod.

"Během denní vánoční směny jsme v Olomouckém kraji uskutečnili celkem 149 výjezdů a během noční pak dalších 55 výjezdů. Jednalo se tak opět o rekordní číslo, měli jsme nejvíce výjezdů na Štědrý den za poslední roky," potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Lékaři museli zasahovat u 14 poruch vědomí, z toho dvakrát prováděli resuscitace. "V obou případech bohužel s neúspěšným koncem," sdělila mluvčí. Na Štědrý den dále zasahovali u 13 úrazů a u stejného počtu bolestí břicha a jednoho řezného poranění. Pomáhali 11 pacientům s kolapsovým stavem a ošetřovali zraněné u dvou dopravních nehod. V Tovačově auto narazilo do sloupu a v Drahotuších do domu. Ke zraněným musel přiletět vrtulník. 

U třech lidí se Vánoce promítly do psychiky, lékaři řešili dvě psychiatrické indikace a jeden případ oběšení. Zasahovali také na železnici. V úseku mezi Grygovem na Olomoucku a Brodkem u Přerova na Přerovsku ležela u kolejí mrtvá žena, s největší pravděpodobností ji srazil vlak.

"A obligátní indikace, rybí kost letos s nulovým číslem," dodala na sociálních sítích mluvčí krajské záchranky.

Plné ruce práce měli o Vánocích například i lékaři v Jeseníku. Zdejší chirurgické oddělení během Štědrého dne a dvou vánočních svátků navštívilo 47 pacientů. Mezi nejčastější úrazy se řadily úrazy hlavy kvůli pádu na schodech, úrazy rukou při štípání dříví nebo přiskřípnuté prsty do dveří.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky Štědrý den, záchranka, výjezdy, rekord, úmrtí, kost v krku, úrazy, lékaři, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři měli na Štědrý den rekordní počet výjezdů. Ani jednu kost v krku, ale bohužel několik úmrtí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.