Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Vlna chřipek, nachlazení a covidu v Olomouckém kraji ustupuje. Některé nemocnice zakazují návštěvy

Vlna nachlazení, respiračních onemocnění, chřipek a covidu v Olomouckém kraji konečně ustupuje. Nemocných je o pětinu až třetinu méně, počet covidových infekcí v posledním týdnu klesl až o 40 procent. Hygienici však dál vyzývají k ohleduplnosti.

Epidemie chřipky v Olomouckém kraji nabírá na obrátkách. Nemocných s covidem je o třetinu méně

Epidemie chřipky v Olomouckém kraji nabírá na obrátkách, celkově však vlna respiračních onemocnění je podle všeho už za vrcholem. Pacientů s koronavirem je v regionu také už méně, za poslední týden hygienici evidují pokles o více než třetinu.

"Počty nemocných s respiračními infekcemi v posledním kalendářním týdnu roku 2022 poklesly v Olomouckém kraji oproti předchozímu týdnu o 22 procent. Konkrétně na hodnotu 1794 případů na 100 tisíc obyvatel. Nejvyšší nemocnost byla v okrese Prostějov, a to 2589 případů, a nejnižší v okrese Šumperk, kde je 939 případů. Nejvyšší nemocnost byla zaznamenána ve věkové skupině do 5 let, nejnižší ve věkové skupině nad 65 let," potvrdila mluvčí hygieniků Markéta Koutná.

Hygienici evidují také pokles nemocných s chřipkou, a to o 32,4 procenta. Celkem je nyní v Olomouckém kraji 296 případů onemocnění na 100 tisíc obyvatel. "Závažný případ chřipkového onemocnění s nutností hospitalizace není evidován. V letošním roce zatím převažuje v populaci chřipka typu A," dodala Koutná.

V posledních sedmi dnech se v regionu objevilo 154 osob s pozitivním výsledkem testu na koronavirus, což je o 42 procent méně než v předchozím týdnu. Nejvíc nemocných s covidem je na Olomoucku, a to 77 případů, nejméně v Jeseníku, kde jsou 4 případy.

"I nadále apelujeme na osobní odpovědnost občanů při dodržování základních hygienických pravidel. Každý, kdo se necítí dobře, by měl omezit své kontakty a zůstat doma, a tím zabránit případnému šíření nemoci," vyzvala v tiskové zprávě mluvčí krajských hygieniků.

Kvůli vysokému počtu pacientů hospitalizovaných s respiračními infekcemi a také kvůli mnoha nemocným mezi personálem platí ode dneška zákaz návštěv na Klinice plicních nemocí a tuberkulózy ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Zákaz návštěv platí také v nemocnici v Šumperku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, chřipka, nachlazení, pokles, vývoj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlna chřipek, nachlazení a covidu v Olomouckém kraji ustupuje. Nemocných je podstatně méně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.