Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Epidemie chřipky v Olomouckém kraji nabírá na obrátkách. Nemocných s covidem je o třetinu méně

Epidemie chřipky v Olomouckém kraji nabírá na obrátkách, celkově však vlna respiračních onemocnění je podle všeho už za vrcholem. Pacientů s koronavirem je v regionu také už méně, za poslední týden hygienici evidují pokles o více než třetinu.

"Počty nemocných s respiračními infekcemi dosáhly v Olomouckém kraji hodnot 2301 případů na 100 tisíc obyvatel, což představuje pokles o 13,2 procenta v porovnání s předchozím týdnem. Aktuální situaci lze na základě vývoje označit za probíhající epidemii akutních respiračních infekcí včetně chřipky," potvrdila mluvčí hygieniků Markéta Koutná.

Nejvyšší nemocnost byla hlášena v okrese Prostějov s 3708 případy, nejnižší v okrese Jeseník, kde bylo 1950 nemocných. Celkově je nejvíce nemocných mezi dětmi ve věku do pěti let, nejméně mezi seniory nad 65 let.

Pokud jde o chřipku, v porovnání s předešlým týdnem jde o nárůst o 132 procent. Nemocných je nyní v Olomouckém kraji 438 na 100 tisíc obyvatel. "Závažný případ chřipkového onemocnění s nutností hospitalizace není v současné chvíli v Olomouckém kraji registrován," ubezpečila Koutná.

Chřipka a covid se opět hlásí. Za poslední týden je v Olomouckém kraji nárůst v desítkách procent

V Olomouckém kraji opět začal růst počet lidí, kteří mají chřipku, respirační onemocnění nebo covid. U covidu je nárůst o třetinu oproti minulému týdnu, u chřipky a dalších podobných onemocnění o pětinu. Hygienici nabádají nemocné, aby zůstávali...

Naopak počet nákaz koronavirem klesá. Za týden přibylo 266 osob, což je o 36 procent méně než v předchozím období. Nejvíce nemocných s covidem je v okrese Olomouc, a to 128, následuje Přerov s 56, Prostějov se 39, Šumperk se 35 a Jeseník s 8 případy.

"Nadále apelujeme na osobní odpovědnost občanů při dodržování základních hygienických pravidel. Každý, kdo se necítí dobře, by měl omezit své kontakty a zůstat doma, a tím zabránit případnému šíření nemoci," nabádá mluvčí hygieniků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky chřipka, covid, respirační onemocněním, epidemie, statistika, hygienická stanice, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eepidemie chřipky v Olomouckém kraji nabírá na obrátkách. Nemocných s covidem je o třetinu méně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.