Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli vysokému počtu viróz a chřipek některé nemocnice v Olomouckém kraji zakázaly návštěvy

Kvůli vysokému počtu nachlazení, viróz a chřipek některé nemocnice v Olomouckém kraji omezily návštěvy. Za pacienty se nepodívají příbuzní a známí například v šumperské nemocnici a na některých odděleních prostějovské a šternberské nemocnice a olomoucké fakultní nemocnice.

Fakultní nemocnice nemá pro rodiče malých pacientů dostatek lůžek. Nabídne jim pokoje na ubytovně

Fakultní nemocnice v Olomouci vyšla vstříc rodičům, kteří chtějí být v době nemoci poblíž svých dětí, ale zařízení jim nemůže vyhovět kvůli malému počtu lůžek. Nemocnice vyčlenila dva třílůžkové pokoje na ubytovně nacházející se pár desítek metrů...

Návštěvy zakázala šumperská nemocnice. "Z důvodu nárůstu smíšených respiračních nákaz v populaci, zejména chřipky, vyhlašuje Nemocnice Šumperk s okamžitou platností zákaz návštěv u hospitalizovaných pacientů," sdělilo vedení nemocnice na sociálních sítích.

Zákaz se netýká osoby u porodu nebo doprovodu dětí hospitalizovaných na dětském oddělení či návštěv pacientů v posledním stadiu nemoci. I v těchto případech ovšem návštěva nesmí vykazovat známky respiračního onemocnění, na ústech a nosu musí mít v nemocnici respirátor a musí si pořádně umýt ruce. "Doba návštěvy nesmí překročit 30 minut a povolení bude vždy platné pouze pro jednu osobu," upozorňuje nemocnice.

Od Silvestra platí zákaz návštěv také na Klinice plicních nemocí a tuberkulózy olomoucké fakultní nemocnice. "Z důvodu vysokého počtu pacientů hospitalizovaných s respiračními infekcemi a nárůstu nemocnosti personálu se stejnými infekcemi je na Klinice plicních nemocí a tuberkulózy vyhlášen zákaz návštěv. Opatření platí do odvolání," uvedlo vedení kliniky na webu nemocnice.

V prostějovské nemocnici platí až do odvolání zákaz návštěv na infekčním oddělení, ve Šternberku na interním oddělení.

Vlna nachlazení, respiračních onemocnění, chřipek a covidu v Olomouckém kraji v posledních dnech už ustupuje. Nemocných je o pětinu až třetinu méně, počet covidových infekcí v posledním týdnu loňského roku klesl dokonce až o 40 procent.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky návštěvy, zákaz, nemocnice, viróza, chřipka, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli vysokému počtu viróz a chřipek některé nemocnice v Olomouckém kraji zakázaly návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.