Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Fakultní nemocnice nemá pro rodiče malých pacientů dostatek lůžek. Nabídne jim pokoje na ubytovně

Fakultní nemocnice v Olomouci vyšla vstříc rodičům, kteří chtějí být v době nemoci poblíž svých dětí, ale zařízení jim nemůže vyhovět kvůli malému počtu lůžek. Nemocnice vyčlenila dva třílůžkové pokoje na ubytovně nacházející se pár desítek metrů od dětské kliniky.

Fakultní nemocnice Olomouc zbourá stoletou budovu Franz Josef. Vyroste moderní pavilon B

Fakultní nemocnice Olomouc se příští rok chystá zbourat více než 100 let starou nemocniční budovu, pro kterou se vžil název Franz Josef. Na jejím místě nemocnice plánuje postavit nový pavilon B za zhruba dvě miliardy korun. Nemocnice již vybrala...

Dva třílůžkové, samostatně uzamykatelné pokoje v ubytovně Lotos v jižní části areálu FN budou nově vybavené a vymalované, pro rodiče hospitalizovaných dětí budou uvolněny od začátku ledna. "K dispozici zde bude kuchyňka s mikrovlnnou troubou, indukční deskou a nádobím a sociální zařízení s WC a sprchovým koutem," uvedla vrchní sestra dětské kliniky Světlana Kašubová. Vedle komfortu se při adaptaci jednoho bytu v ubytovně na lůžka pro rodiče dbalo i na maximální bezpečnost a ochranu majetku ubytovaných.

Nárok na společnou hospitalizaci má v případě volné kapacity na dětské klinice jeden z rodičů dítěte, které je mladší šesti let, u starších pacientů pak v případech, kdy je dítě handicapované, má hematologické onemocnění nebo například diabetes. "Pokud je to možné, snažíme se samozřejmě vyhovět všem požadavkům na společnou hospitalizaci rodiče a dítěte, nemůže to však být pochopitelně na úkor volné lůžkové kapacity pro jiného malého pacienta," uvedla Kašubová.

Lůžko v pokoji pro rodiče hospitalizovaných dětí bude zpoplatněné částkou 250 korun za jednu noc. Po celý den, pokud to léčebný režim dovolí, může být rodič se svým dítětem na klinice a odchází třeba až ve chvíli, kdy dítě usne. Pokud se systém osvědčí a o ubytování bude mezi rodiči zájem, uvolní vedení nemocnice od února pro stejný účel další šestilůžkový byt na ubytovně. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky děti, rodiče, hospitalizace, lůžka, nedostatek, Fakultní nemocnice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice nemá pro rodiče malých pacientů dostatek lůžek. Nabídne jim pokoje na ubytovně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.