Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Festival zdraví Pohybrady se na olomouckém přírodním koupališti koná již potřetí

Vyšetření aktuálního stavu, workshopy nebo pilování základních cviků pro posílení kondice, to vše nabídne třetí ročník festivalu zdraví Pohybrady na oblíbeném olomouckém přírodním koupališti. Zájemci sem mohou přijít zítra od 10 do 17 hodin.

Deset tisíc kroků ke zdraví: Výzva inspirovala k pohybu i osoby s morbidní obezitou

Do výzvy 10 000 kroků se v jarní etapě letos oficiálně zapojilo takřka 13 tisíc lidí, osvětová akce se koná dvakrát ročně a má motivovat k zařazení pohybu do každodenního programu. Podle odborníků česká populace přibrala na váze jednotky kilogramů...

"Na březích Poděbrad budou odborníci z naší nemocnice opět nabízet příchozím zájemcům zdarma základní vyšetření zdravotního stavu, jako jsou měření cholesterolu, krevního tlaku, analýza složení těla a jiné, dále konzultace v oblasti pohybu, výživy, otužování či duševní hygieny nebo doporučení v oblasti aktivního zdraví. Nebudou chybět ani ukázky nordic walking včetně zapůjčení holí a další sportovní a zábavné prvky pro děti i dospělé," láká na festival vedoucí odboru komunikace Fakultní nemocnice Olomouc Veronika Jeřábková.

Festival zdravého životního stylu se na Poděbradech uskuteční v sobotu 20. května.

K dispozici bude i intenzivní kurz zdravého pohybu, kde tým fyzioterapeutů účastníky naučí správnému dýchání, protahování, posilovacím cvikům či cvikům zaměřeným na koordinaci. Tento kurz vyžaduje rezervaci na webu pohybrady.fnol.cz stejně jako kurz lesního myšlení.

Olomoucká Fakultní nemocnice prevenci podporuje dlouhodobě. "Fyzické i duševní kondici bychom měli věnovat maximální pozornost. Co pro své tělo a psychiku sami uděláme, se nám může mnohonásobně vrátit při předcházení nemocem či následném rychlejším zotavování z nich," vysvětlil ředitel nemocnice Roman Havlík.

Jde například o besedy v rámci Ambulance aktivního zdraví, kardiologický program s názvem Nebuď pod tlakem nebo program pro zpomalení vlivů stárnutí a aktivní penzi Nestárneme. Podrobné informace jsou na webových stránkách ambulanceaz.fnol.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Pohybrady, prevence, zdraví, nemocnice, Poděbrady, Roman Havlík, Fakultní nemocnice Olomouc, přírodní koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Festival zdraví Pohybrady se na olomouckém přírodním koupališti koná již potřetí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.