Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Fakultní nemocnice otevřela Centrum zdraví a prevence. Součástí je také ambulance psychosomatické medicíny

Centrum zdraví a prevence dnes v pavilonu F otevřela Fakultní nemocnice Olomouc. Součástí jsou ambulance preventivní a psychosomatické medicíny a oddělení praktického lékařství. Cílem centra je předcházet nemocem, ochránit budoucí pacienty, a ušetřit tak výdaje za léčbu.

"Ve Fakultní nemocnici Olomouc klademe na prevenci a preventivní programy důraz. Na řadě klinik jsou nabízeny v rámci ucelených programů preventivní prohlídky, ať už se jedná o obory interní, onkologii, dermatologii a podobně. Otevření Centra zdraví a prevence je do jisté míry určitým završením našeho přístupu. Nabízíme klientům komplexní koncept, který pomůže zdravým i nemocným uvědomit si možné změny, které pomohou kvalitu života zlepšit," vysvětluje ředitel FN Olomouc Roman Havlík. Sám je například autorem projektu Ambulance aktivního zdraví, která běží již třetím rokem.

Součástí centra prevence je Oddělení praktického lékařství, které v nemocnici funguje již téměř rok, novinkou jsou pak Ambulance psychosomatické medicíny a Ambulance preventivní medicíny.

"Psychosomatická medicína reprezentuje tradiční proud lékařství s celistvým pohledem na nemocného člověka. Tento klinický obor spojuje napříč všechny specializace a zohledňuje bio-psycho-sociální souvislosti při stanovení diagnózy a strategie dalšího léčebného postupu. Podstatou léčby je spolupráce týmu odborníků," popisuje vedoucí lékařka ambulance Lenka Hansmanová

FN Olomouc se zařadila mezi evropskou špičku. Získala akreditaci k léčbě neplodnosti

Fakultní nemocnici Olomouc se podařilo získat evropskou akreditaci potřebnou k provozování léčby neplodnosti. Zařadila se tak mezi sedmnáct center v celé Evropě, které procedury provádí. FN Olomouc obdržela akreditaci jako první v České republice.

Ambulance preventivní medicíny by pak měla posílit význam prevence, zvýšit zdravotní gramotnost a podporovat zdravý životní styl ve všech věkových skupinách. "V naší ambulanci budeme spolupracovat na stávajících preventivních programech dostupných v celé nemocnici. V rámci mezioborové spolupráce postupně nabídneme i další preventivní a edukační programy pro určité diagnózy," vysvětlila vedoucí lékařka Katarína Moravcová.

Nové Centrum zdraví a prevence najdou lidé v pavilonu F nemocnice, v bývalém sídle Oddělení alergologie a klinické imunologie, který se nachází naproti budovy Teoretických ústavů Lékařské fakulty Univerzity Palackého. Bližší informace k nabízeným službám i kontakty k objednání jsou na webu nemocnice.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky prevence, centrum, lékařství, zdraví, Fakultní nemocnice Olomouc, nemoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice otevřela Centrum zdraví a prevence. Součástí je také ambulance psychosomatické medicíny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.