Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

VIDEO: Studenti olomouckého gymnázia nazpívali nový klip. Píseň je spojená se sbírkou pro nemocné

Studenti Slovanského gymnázia v Olomouci krátce před Vánocemi pustili do světa svou novou píseň o škole, která je základem, na němž mohou stavět celý život. Klip s názvem Slovan songu vznikl ve studiu Českého rozhlasu. Celá akce je spojená s Fakultní nemocnicí Olomouc a se sbírkou pro canisterapii.

VIDEO: Kapela November 2nd z Hranic vydává po dvanácti letech nové album. Nahrávalo se v Česku a USA

Česká kytarová kapela November 2nd s kořeny v Hranicích na Přerovsku v čele se zpěvačkou a kytaristkou Alexandrou Langošovou vydává po dvanácti letech nové album, které má stejný název jako skupina. Deska posunuje kapelu od dosavadního mixu rocku...

Písnička Slovan songu poprvé zazněla na Dni otevřených dveří koncem listopadu, kde byli přítomní představitelé Fakultní nemocnice Olomouc a terapeuti ze spolku Aura Canis se svými pejsky, kteří nemocnici pravidelně navštěvují. Zároveň tak začal 2. ročník sbírky pro canisterapii na Doniu.

Jádro klipu tvoří záběry z natáčení, studenti a profesoři zpívají o své škole jako místě setkávání, kde se rodí sny a která je pevným základem, na němž mohou stavět celý život. "V minulém roce jsme původně plánovali malou zahradní slavnost u příležitosti 155. výročí založení gymnázia. Po covidových útrapách jsme na to nakonec neměli sílu. V té době vznikla myšlenka narozeninové písně pro školu," svěřila se autorka textu a hudby Jarmila Beková, učitelka česko-francouzské sekce Slovanského gymnázia.

Pejsky má ráda další učitelka Jaroslava Vozná, která také zpívá. "Takže jsem pomohla dobré věci, do které se zapojili studenti ze všech tří sekcí," poznamenala. Studenti si zkoušení pochvalovali. "Bylo moc fajn společně nacvičovat a vyzkoušet si práci ve studiu. Dalo nám to zkušenosti a skvělou partu," potvrdila Viktorie Zajíčková ze 3. ročníku francouzské sekce gymnázia.

Samotná sbírka na canisterapii potrvá ještě více než třicet dnů. V současné době je vybráno přes 46 tisíc korun. Do olomoucké Fakultní nemocnice terapeuti se zvířaty docházejí už více než pět let.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Bálková, Filip Jančo

Štítky canisterapie, Slovanské gymnázium, píseň, studenti, klip, sbírka, fakultní nemocnice, Český rozhlas, Olomouc

VIDEO: Studenti olomouckého gymnázia nazpívali nový klip. Píseň je spojená se sbírkou pro nemocné  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.