Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Středa 31. července 2024  |  Svátek má Ignác
Bez reklam

Novorozenecké oddělení v Olomouci prošlo opravou. Díky rodinným pokojům budou maminky a děti spolu

Novorozenecké oddělení ve Fakultní nemocnici v Olomouci prošlo rekonstrukcí. Součástí byla například nová denní místnost, která poskytne prostor pro relaxaci a odpočinek. Vznikly také rodinné pokoje, které umožní maminkám a jejich dětem být spolu.

Rekonstrukce novorozeneckého oddělení začala v únoru. Součástí byly modernizace denní místnosti pro maminky předčasně narozených dětí, rozšíření ubytovacích kapacit, nové pracovní linky, renovace sanitárních prostor nebo přestěhování sesterny do moderních prostor.

"První na řadě byla jednotka intenzivní a resuscitační péče. Během této fáze došlo k výměně nábytku, instalaci nových dveří, nových pracovních linek a bezdotykových termostatických baterií, které zvýšily hygienický komfort," popsal zástupce primáře oddělení Vladimír Mišuth.

Stavbaři se zaměřili také na novou denní místnost, která poskytuje maminkám zázemí pro relaxaci. "Kromě toho vznikly dva rodinné pokoje se čtyřmi lůžky, což umožňuje maminkám a jejich dětem být spolu. Před rekonstrukcí musely maminky využívat ubytovnu v areálu nemocnice nebo docházet za dítětem z domu. Díky novým pokojům jsou maminky ubytované přímo na oddělení i na delší dobu, čímž se zajišťuje těsný kontakt s miminkem," uvedla vrchní sestra Jana Romanová.

Důležitou novinkou je monitoring vitálních funkcí s přenosem na centrální monitorovací stanici na sesterně. "Úpravy přinesou zvýšený komfort a lepší zázemí pro maminky předčasně narozených dětí i pro fyziologické novorozence," věří zástupce primáře.

Dva roky boje s leukémií. Život Terezy z Hané zachránila i stovka přípravků od dárců krve

Obrovská únava, bolest břicha, horečky či závratě. Před dvěma lety se několika příznaky projevila u tehdy šestnáctileté Terezy z Olomoucka akutní lymfoblastická leukémie. Fyzicky i psychicky nebývale náročný boj s onkologickým onemocněním...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky novorozenecké oddělení, Fakultní nemocnice, rekonstrukce, Olomouc, oprava, maminky, komfort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novorozenecké oddělení v Olomouci prošlo opravou. Díky rodinným pokojům budou maminky a děti spolu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.