Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Obývací pokoj: Jak mu dopřát novou tvář?

PR článek

Jak se říká, změna je život. Držte se tohoto hesla a dopřejte lifting svému obývacímu pokoji. Uvidíte, že se při jeho přestavbě zbavíte spousty věcí a nový vzhled obýváku vám bude dělat radost. S jakými věcmi se rozloučit a jaké si naopak pořídit?

Moderní sedací souprava je nutností

Co se vám jako první vybaví, když se řekne obývací pokoj? Pravděpodobně vám na mysli vytane pohodlný gauč, na kterém můžete lenošit o víkendech a během deštivých dnů. Právě gauč je nezbytnou součástí každého obýváku z prostého důvodu - v obývacím pokoji musíte mít kde odpočívat, příjemné posezení je proto nutností. Skvěle vám k tomu poslouží moderní sedací souprava, která bude působit esteticky, ale sezení v ní bude zároveň příjemné. Zapomeňte na staré gauče, ve kterých už jsou důlky a pořiďte si nový, neopotřebovaný gauč.

Obývací stěna ano, ale v moderním pojetí

Doby minulé jsou již dávno za námi. Pokud je jejich vliv ale stále patrný ve vašem obývacím pokoji, je na čase to změnit. Rozlučte se s robustní obývací stěnou, která zakrývá celou zeď a opticky váš pokoj zmenšuje. Raději ji nahraďte obývací stěnou, která bude kompaktnější, modernější a nebude místnost opticky zmenšovat. Uvidíte, že díky tomu se vám bude v obýváku lépe dýchat a budete si v něm připadat příjemněji.

Generální úklid poliček a skříní

Připomíná váš obývací pokoj muzeum? Je každé místo na poličce a ve skříni využito na maximum? V takovém případě je každý úklid noční můrou. Jak tomu zabránit? Generálnímu úklidu všech poliček a skříní se bohužel nevyhnete. Nechte si vystavené pouze ty věci, které pro vás mají citovou hodnotu. Zbytek věcí buď vyhoďte nebo schovejte do krabice. Tím, že máte vystavené vše si totiž sami přiděláváte práci a úklid prachu vám trvá mnohem déle.

Prázdné stěny zaplňte obrazy

Na druhou stranu se ale nebraňte využití volných míst na stěnách. Obrazy se totiž s pomocí prachovky uklízejí snáze než předměty na poličkách. Obraz na stěnu může znázorňovat přírodní výjevy, abstrakci, ale také můžete motivy kombinovat. Máte-li velké prázdné stěny, které přímo lákají k využití, nebojte se toho. Budete-li vhodně kombinovat barvy a motivy na obrazech, neuděláte chybu a vznikne zeď, za kterou by se nemusel stydět ani majitel galerie.

Vsaďte na moderní a praktické osvětlení

Časy, kdy se v obývacím pokoji svítilo pouze lustrem po babičce, který byl tak mohutný, že jste se báli, kdy vám spadne na hlavu, jsou dávno pryč. Ve 21. století letí moderní osvětlení, které se skládá z kombinace stropních světel a přídavných stojacích a stolních lamp. Pokud veškeré osvětlení sladíte dohromady, vytvoříte dokonalý celek a budete si moci v obývacím pokoji vždy nastavit takové osvětlení, které bude pro danou činnost ideální.

Ke sledování televize určitě není nutné svítit velkým stropním světlem, ale na druhou stranu sedět v úplné tmě a snažit se u sledování TV konzumovat nachystané občerstvení, je také nebezpečné. Proto je nejlepším řešením rozsvítit stojací lampu vedle gauče a užívat si příjemného komorního osvětlení.

Hlavně udržitelně

Trendem 21. století se stala také udržitelnost. Pokud se i vy snažíte žít udržitelně, dbejte na to také při výběru nábytku a dalšího vybavení v obývacím pokoji. Čím kvalitnější nábytek si pořídíte, tím bude mít delší životnost. Nekupujte si nekvalitní výrobky, které vydrží jednu sezónu. Pohlížejte na nábytek a jeho vybavení spíše jako na investici. Čím déle vám nábytek a vybavení obývacího pokoje vydrží, tím větší radost planetě uděláte, a sobě také.

Změna vzhledu vašeho obývacího pokoje pozmění atmosféru celého domova. Díky úklidu a přestavbě bude místnost působit vzdušněji a lenošení na gauči bude tak mnohem příjemnější. Nebude vás totiž stresovat množství věcí, které vás obklopují a budete se opět moci zhluboka nadechnout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky obývací pokoj, gauč, osvětlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Obývací pokoj: Jak mu dopřát novou tvář?  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.