Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Gastrodrbna: Guláš z restaurace U Červeného volka je nejlepší lék na kocovinu!

Dnes jsem se rozhodla, že si udělám příjemné poledne a zajdu si na nějaký dobrý oběd do centra. Po delším rozmýšlení jsem si vybrala restauraci U Červeného volka.

Původně jsem plánovala, že navštívím Caffé Opera na Horním náměstí a mé první kroky tam také zamířily. Jenže když už jsem si po dlouhém rozhodování konečně vybrala nejlépe znějící pokrm z poledního menu a zvládla si i zvolit vhodný nápoj, obsluha mi stále nevěnovala pozornost. Po chvíli čekání ve mně zvítězila touha po jídle, takže jsem si řekla, že se přesunu jinam. Prošla jsem si náměstí a zamířila na Dolní. Tam jsem nejdříve zkontrolovala nabídky jednotlivých podniků a nakonec vyhrála restaurace U Červeného volka.

Na první pohled tam bylo z čeho vybírat, jenže po příchodu obsluhy se ukázalo, že to tak slavné nebude. Lákavě vypadající těstoviny s kuřecím masem totiž došly! Po chvíli přemýšlení jsem se rozhodla pro hovězí guláš se slaninou. Poctivé domácí jídlo by mi mělo prospět, žaludek totiž mám ještě jako na vodě ze včerejší návštěvy jedné z olomouckých hospod. Když mi číšník přinesl pórkovou polévku s vejcem a vločkami, s chutí jsem se do ní pustila. Bez těch vloček by to možná byl větší kulinářský zážitek, říkala jsem si. Taky mohla být teplejší a méně slaná. Ale co, je to jen předkrm, o kvalitě oběda přeci jen rozhoduje hlavní jídlo.

Mezi polévkou a hlavním jídlem nebyla téměř žádná prodleva, takže jsem se mohla do svého guláše pustit prakticky hned. A přátelé, neexistuje lepší lék na kocovinu, než poctivý guláš se čtyřmi knedlíky! Maso se jen rozplývalo, guláše bylo dost a třešničkou na dortu byla opečená slanina s cibulkou, kterou k němu kuchař přidal. Porce sice na mě byla až příliš velká, takže mi na talíři něco zůstalo, ovšem nejenže jsem úspěšně zahnala hlad, ale ještě mi výborně chutnalo. Jídlo jsem zapila chutným pomerančovým džusem, spokojeně nechala číšníkovi spropitné a po chvíli příjemného sezení jsem se vydala zpět do městského ruchu. Najezená a dobře naladěná.

Pokud si tedy budete někdy potřebovat spravit žaludek po večírku a půjdete kolem restaurace U Červeného volka, gulášem tam rozhodně neprohloupíte. Když propříště lépe doladí chuť polévky (přeci jen, vždycky je lepší nedosolit než přesolit), v podstatě už nebude co vytknout.

Čtěte více:

Autoři | Foto Romana Kočařová

Štítky restaurace, guláš, polévka, nápoj, slanina, pokrm, těstoviny, kuřecí maso, džus, dort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gastrodrbna: Guláš z restaurace U Červeného volka je nejlepší lék na kocovinu!  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.