Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Prostějov na webu zdůvodňuje své kroky. Celé to spíš připomíná Síň smutku

Město má na svých stránkách záložku nazvanou „Na pravou míru“, kde vysvětluje a zdůvodňuje své kroky a činy. Bohužel, celé to spíš připomíná „Síň smutku“. Je sice sympatické, že se město otevřeně hlásí k některým přešlapům, které by se jiná města spíše snažila zamést pod koberec, otázkou však je, zda z přehledu různých kauz plyne nějaké poučení či dokonce vyvození vlastní odpovědnosti, píše v komentáři prostějovský opoziční zastupitel Jan Mochťák (Piráti).

GLOSA: Promarněné šance. Malé zamyšlení nad uměním ve veřejném prostoru v Prostějově

Nad uměním ve veřejném prostoru v rodném městě Prostějově se v krátké glose zamýšlí jeho obyvatel, badatel a publicista Ivan Čech.

V záložce se objevuje třeba městem dlouhodobě prosazovaná změna územního plánu, která prosazovala výstavbu i v území Hloučela. Celá kauza je vysvětlena jen krátkým příspěvkem, že to vedení města vlastně nikdy nechtělo. Zvláště, když na přelomu roku zjistilo, že se to dozvěděli občané. 

Bizarně působí i příspěvek titulovaný prohlášením soudního znalce, že chemické nanopostřiky ve školách jsou škodlivé. Půl roku poté se však ukázalo, že „soudní znalec“ v této věci nejenže není soudním znalcem v příslušném oboru, ale jeho zpráva je účelná a zavádějící. Pokud bylo město uvedeno v omyl, podalo na soudního znalce podnět k šetření? A vyvodilo ve svých řadách odpovědnost za celou „šlamastyku“? Ano, B je správně. Nic takového se nestalo. 

Najdeme tady i zdůvodnění, proč město ve spolupráci s firmou FCC bude dál prosazovat využívání postřiku Roundup. Přestože v ostatních městech ČR od toho dávno odstoupili a využívají šetrnější technologie k přírodě i k lidem. Zajímavé příspěvky se váží taky k překotným rozhodnutím o kácení dřevin, které často překvapovalo obyvatele příslušných městských částí a také odborníky na životní prostředí.

Uvidíme, kdy (nebo zda vůbec) se v této záložce objeví zdůvodnění, proč město vystoupilo z projektu Odpady Olomouckého kraje a místo toho vsadilo na dva projekty v Biskupicích a Mostkovicích, které nebudou s největší pravděpodobností realizovány.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky komentář, Jan Mochťák, Na pravou místu, Síň smutku, Prostějov, web, radnice, Česká pirátská strana, soudní znalec, Česko, Hloučela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Prostějov na webu zdůvodňuje své kroky. Celé to spíš připomíná Síň smutku  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.