Tip na polední menu: Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou

Autoři

Podle počasí už tu asi máme doopravdy podzim, tak proč se nenaladit i podzimně laděným obědem. Dnes jsme pro vás vybrali tematický a výborně chutnající oběd v Restauraci Konvikt, koukněte!

Co: Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou

POLÉVKA: Valaššská kyselice
HLAVNÍ CHOD: 
Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou
DEZERT: Koláč z lineckého těsta s tvarohem a švestkami

Kdy: 11:00 - 14:00

Kde: Restaurace Konvikt

Dnešní polední menu startuje výtečnou, klasickou valašskou kyselicí, ideální polévkou na zahřátí v těchto sychravých pracovních dnech.

Hlavní chod, pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou, dá vzpomenout na to, že podzim už je sice tady, nese s sebou ale i mnoho dobrého. Třeba lahodné dýně, z kterých je dnes připraveno pyré na propečenou krkovici. Sezónní zelenina už jen celému pokrmu dodá ten pravý šmrnc.

Jako sladkou tečku si doporučujeme dát dnešní čerstvý domácí kolář z lineckého těsta s tvarohem a šveskami a zakončit tak dnešní výborné obědové menu.

Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na penne s rajčaty či mletém holandském řízku s bramborovou kaší. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.

Dobrou chuť!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky zelenina, pyré, krkovice, tvaroh, hlavní chod, linecké těsto, polévka, podzim, dýně, pokrm, Drbna.cz

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.