Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Nemocnice Prostějov se snaží nalákat dárce krve. Mohou vyhrát poukaz na večeři

Dárců stále ubývá a zdravotnické zařízení hledají cesty, jak najít nové. Darovaní krve je sice zadarmo, ale pocit, že jste někomu zachránili života, ten je nezaplatitelný.

Zajímavou akci pro dárce krve připravila v rámci oslav Dne české státnosti Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL. Každý zájemce, který přijde v úterý 27. září darovat krev na Transfúzní stanici Nemocnice Prostějov, může nejen pomoci potřebným, ale také vyhrát poukaz na večeři. Akce se přitom týká jak prvodárců, tak i pravidelných dárců krve.

Starší dárci krve odcházejí a mladí bohužel nepřicházejí. Každoročně přitom celorepublikově odejde zhruba deset procent dárců. Snažíme se proto oslovit zejména mladé prvodárce, kteří by nám ideálně mohli pomoci rozšířit základnu pravidelných aktivních dárců. Věřím, poukaz na večeři by mohl být pro mladé zájemce zajímavou motivací,“ říká Jiří  Šlézar, vedoucí transfúzní stanice Nemocnice Prostějov.

V úterý mezi šestou a osmou hodinou ranní mohou dárci přijít přímo na transfúzní oddělení, kde každý dostane občerstvení a zároveň bude automaticky zařazen do slosování o večeři v Penzionu u Koníčka v Prostějově. Výherce pak bude vyhlášen tentýž den odpoledne prostřednictvím webových stránek oddělení.

Pokud o darování uvažujete, je potřeba se předem objednat na čísle 582 315 210 nebo e-mailem na transfuzka@npv.agel.cz. Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů.

Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření a možnost konzultace s lékařem. Dárce také může uplatnit odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 2000 korun za každý absolvovaný odběr.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto AGEL a.s

Štítky dárce krve, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., večeře, Den české státnosti, Agel, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Prostějov se snaží nalákat dárce krve. Mohou vyhrát poukaz na večeři  |  Život & styl  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.