Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Počet případů covidu v Olomouckém kraji dál roste, za týden přibylo 346 případů

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 346 případů onemocnění covidem, tempo přírůstku tak zrychluje. Oproti předchozímu týdnu jde o dvojnásobný nárůst, a to o 148 případů. Počet pacientů v nemocnicích v kraji zatím neroste.

Od počátku pandemie se v Olomouckém kraji nakazilo koronavirem 94 379 lidí. V regionu se zhruba 630 tisíci obyvateli bylo spotřebováno 627 594 dávek vakcíny, což je o 2643 více než před týdnem. Plné očkování má 30 054 lidí, třetí dávku obdrželo 635 lidí, což je téměř o 500 více než před týdnem.

Počet případů covidu začal v Olomouckém kraji pozvolna růst v srpnu, na začátku září za týden přibylo šest desítek případů. Nyní se přírůstky zvyšují o desítky nákaz denně.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel Olomoucký kraj za poslední týden vykazuje 55 potvrzených případů covidu, před týdnem jich bylo 31 a o týden dříve 17.

V nemocnicích je jen pár pacientů

Nemocnice v kraji zatím nehlásí růst počtu pacientů s nemocí covid-19. Například ve Fakultní nemocnici Olomouc je nyní na jednotce intenzivní péče jeden pacient s koronavirem, proti této nemoci není očkovaný. 

Pokud to bude nutné, tak nemocnice pro pacienty s koronavirem opět vyčlení lůžka. "Z předchozích vln pandemie máme připravený plán reprofilizace lůžkového fondu," ubezpečil mluvčí Fakultní nemocnice Adam Fritscher.

Několik pacientů s covidem leží v prostějovské nemocnici, která za celou dobu pandemie hospitalizovala téměř 1300 nakažených. V době největšího náporu tam bylo současně až 130 pacientů s tímto onemocněním.

Třetí dávka očkování v kraji příliš neláká. Předpokládáme nárůst, říká koordinátorka

Očkování třetí dávkou proti onemocnění covid-19 se rozbíhá v Olomouckém kraji. Tempo zatím není podle krajské koordinátorky Jarmily Kohoutové vysoké, odstup osmi měsíců od druhé dávky mají převážně zdravotníci. Posilující dávku doporučují lékaři...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky covid, koronavirus, statistika nemocnice, Olomoucký kraj, COVID-19, pacient, nemocnice, Fakultní nemocnice Olomouc, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů covidu v Olomouckém kraji dál roste, za týden přibylo 346 případů  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.