Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Testování odhalilo 237 pozitivních žáků a studentů, nejvíce na škole v Přerově

Testování školáků a studentů antigenními testy ve 139 základních a středních školách Přerovska a Prostějovska odhalilo dohromady 237 pozitivních případů. Více jich bylo na Přerovsku, kde hygienici registrují 145 pozitivních testů. Výsledky musí ještě potvrdit PCR testy.

Nejvíce pozitivních testů bylo zachyceno na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole v Přerově, a to 32.

"V okrese Přerov máme nahlášeno 145 pozitivních testů, v okrese Prostějov to bylo 92 testů. Na Přerovsku bylo v pondělí provedeno 8717 testů a na Prostějovsku 7421. Čekáme nyní na výsledky PCR testů, ti, kterým vyjdou pozitivně výsledky z laboratoří, budou řešeni hygienou," uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

"Neočekávali jsme raději nic, ale jak vidíme, jak narůstají výskyty ve školách od začátku školního roku, jsme byli pro, aby se ve školách testovalo. Ukázalo se, že to smysl má, těch žáků i studentů, kteří jsou i bezpříznakoví, bylo hodně," doplnila mluvčí.

Veškerá opatření dodržujeme

Vysoká čísla pozitivních antigenních testů překvapila i řadu ředitelů. Například na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole v Přerově bylo v pondělí odhaleno během testování 31 pozitivních testů, další student měl pozitivní výsledek dnes.

"Konzultujeme to s hygienou. Ta nám řekla, že musíme vyčkat na výsledky PCR testů. Může se stát, že se pozitivita nepotvrdí. Už nám volaly dvě studentky, že jim PCR test vyšel negativně. Veškerá protiepidemická opatření dodržujeme, už nemůžu přijmout žádné další extrémní nařízení, to už by ta škola nemohla fungovat," uvedla ředitelka školy Romana Studýnková

Novinář Etzler se na sítích opřel do neočkovaných. Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová na něj podala trestní oznámení

Výrokem na adresu lidí neočkovaných proti nemoci covid-19 spustil lavinu reakcí novinář Tomáš Etzler. Kontroverzní status na sociální síti by mohl podle mohelnické advokátky Jany Zwyrtek Hamplové být podněcováním k nenávisti vůči skupině osob. Na...

Školáci neměli žádné příznaky

Na osmi přerovských základních školách bylo při pondělním plošném antigenním testování zachyceno 60 pozitivních případů covidu-19. Nejvíce případů, osmnáct, prokázaly antigenní testy v ZŠ Svisle, o dva případy méně registrují ZŠ Trávník.

Podle ředitelky ZŠ Trávník Kamily Burianové tak vysoký počet překvapil vedení školy i žáky, kteří do školy přišli bez jakýchkoliv příznaků. Na osmi základních školách v Prostějově bylo zachyceno 36 pozitivních žáků.

Antigenním testům na koronavirus se podrobily v první vlně okresy, kde byl týdenní přírůstek nových případů covidu-19 vyšší než 300 na 100 tisíc obyvatel.

Od pondělí příštího týdne se budou v kraji testovat také školáci na Olomoucku a Šumpersku. V celém Olomouckém kraji přibylo v pondělí do statistik onemocnění covidem-19 723 případů, což je nejvíce od 29. března.

Prostějov má největší nárůst covidových nákaz v republice. V karanténě je 133 tříd

V uplynulém týdnu došlo k výraznému nárůstu počtu nákaz covidem-19 v Olomouckém kraji. Za posledních sedm dnů přibylo na Prostějovsku v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 558 nových případů. V této statistice se jedná o nejvážněji zatížený okres v...

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky školy, testování, koronavirus, Přerovsko, Prostějovsko, Přerov, okres Přerov, rychlý antigenní test, PCR Test, okres Prostějov, COVID-19, Gymnázium Jana Blahoslava, Prostějov, Krajská hygienická stanice, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování odhalilo 237 pozitivních žáků a studentů, nejvíce na škole v Přerově  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.