Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Celníci z Olomouce spolupracovali na akci String: Odhalili dvousetmilionový daňový únik

Škodu až 200 milionů korun má zřejmě na svědomí skupina třinácti osob, kterou obvinili policisté ze zvlášť závažného zločinu krácení daně. Na případu fiktivního obchodování s elektronikou a tonery pracovali olomoučtí celníci společně s příslušníky Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Olomoučtí celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel a policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) provedli společně závěrečnou realizaci pod krycím názvem STRING.

Olomoučanka chtěla obchodovat na burze. Naletěla podvodníkům a přišla o téměř 2,5 milionu

O téměř dva a půl milionu korun přišla devětatřicetiletá žena z Olomouce, která se po telefonu nechala zlákat k obchodování na burze. Zaujala ji nabídka na internetu, nejprve se jí ozvala rusky mluvící žena a pak další lidé, kteří ji pod různými...

„V rámci úkonů trestního řízení obvinili třináct fyzických osob, z toho dvanáct na území ČR a jednu osobu na Slovensku, které jsou podezřelé ze spáchání zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné platby. Škoda, kterou osoby měly způsobit, je vyčíslena na bezmála 200 milionů Kč,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Kriminalisté požádali policisty Slovenské republiky o úkony směřující k zajištění majetku v hodnotě zhruba 71 milionů korun. „V České republice došlo k zajištění tuzemských bankovních účtů se stavem 1,2 milionu korun,“ podotkl mluvčí Ibehej. 

Olomoucká celní správa řešila případ fiktivního obchodování s elektronikou a tonery do května, poté jej předala k dalšímu vyšetřování ostravské expozituře NCOZ. „S ohledem na celý případ uzavřely obě složky dohodu, vytvořily společný vyšetřovací tým a provedly závěrečnou realizaci,“ doplnil k akci STRING Jaroslav Ibehej s tím, že tři obviněné osoby poslal soud do vazby.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Celní správa ČR

Štítky Celní správa, krácení daní, daňový únik, krimi, kriminalisté, NCOZ, Olomouc, Ostrava, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci z Olomouce spolupracovali na akci String: Odhalili dvousetmilionový daňový únik  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.