Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Předávkoval se drogami, běsnil a vraždil. Pak sám zemřel. Otřesný případ z Velkých Losin policie uzavřela

Kriminalisté uzavřeli otřesný případ z Velkých Losin na Šumpersku, kdy běsnící osmnáctiletý mladík brutálně zavraždil svého o rok mladšího kamaráda. Vraha policie postřelila, vzápětí zemřel na předávkování drogami. Policie dnes případ oficiálně ukončila.

Postřeleného vraha z Losin zabila extrémní kombinace drog

Dva zásahy z policejní zbraně nezabily běsnícího vraha z Velkých Losin, příčinou úmrtí byla podle znaleckého vyhodnocení těžká intoxikace omamnými a psychotropními látkami. Na osmnáctiletého muže střílela policejní hlídka, poté co jej objevila s...

Tragédie se stala v noci loni koncem října v bytovém domě nedaleko losinského zámku. Policii přivolali sousedé, kteří zaslechli hlasitou hádku na chodbě. Policisté přijeli ve chvíli, kdy útočník napadal svého známého dvěma noži a zlomenou tyčí od smetáku, nereagoval na opakované výzvy a v zuřivém útoku pokračoval, přičemž začal ohrožovat i hlídku. Jeho agresivní chování nezastavila ani střela policistů do ruky. Po dalších výzvách následovala druhá střela do ruky, po které se pěti policistům podařilo vzpouzejícího se pachatele zpacifikovat.

Policisté útočníkovi i jeho oběti poskytli první pomoc, u pobodaného mladíka lékař na místě konstatoval smrt, měl pět desítek bodných ran. Pachatele policisté pomohli naložit do sanitky, zemřel při převozu do nemocnice.

Soudní pitva prokázala, že úmrtí osmnáctiletého mladíka podezřelého ze zločinu vraždy nemá souvislost se střelbou policisty. Znalecké vyhodnocení prokázalo, že příčinou smrti bylo předávkování drogami. "Šlo o naprosto nepřežitelnou směs alkoholu, THC, meskalinu a lysohlávek," řekl již dřív šéf odboru obecné kriminality Jan Lisický. Zákrok policistů byl vyhodnocen jako oprávněný.

"Kriminalisté případ zavražděného sedmnáctiletého chlapce, který přišel o život v pátek 28. října 2022 v bytovém domě ve Velkých Losinách, odložili. A to pro nepřípustnost trestního stíhání, neboť osmnáctiletý útočník podezřelý ze zločinu vražda zemřel," potvrdil dnes na webu policie krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky kriminalita, vražda, drogy, střelba, předávkování, policie, Velké Losiny, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předávkoval se drogami, běsnil a vraždil. Pak sám zemřel. Otřesný případ z Velkých Losin policie uzavřela  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.