Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Recidivistovi za vraždu pracovnice herny v Olomouci hrozí doživotí. Žena dlouho bojovala v nemocnici o život

Doživotí hrozí třiasedmdesátiletému Adolfu Hlubikovi obžalovanému z vraždy pracovnice herny v Olomouci. Loni v květnu ji střelil do hlavy poté, co mu odmítala vydat peníze. Žena několik měsíců bojovala v nemocnici o život, letos v březnu však zemřela. Recidivista se dnes u soudu hájil tím, že mířil do ramene.

Žalobce pro několikanásobně trestaného muže navrhuje doživotí. Za vraždu byl Adolf Hlubik odsouzen již v roce 1983, tehdy dostal 21 let.

Podle žalobce Jindřicha Pazdery důchodce vstoupil loni 20. května do herny na Masarykově třídě. Tam vytáhl revolver, namířil na pracovnici herny a se slovy "vážená, navalte 20.000, nebo jste mrtvá, to vám říkám já", chtěl peníze. Pracovnice herny se snažila zjistit důvod, proč senior takto jedná a pak uchopila zbraň, kterou držel obžalovaný. Ten s revolverem prudce trhl, a když se poškozená posadila do židle, ze vzdálenosti nepřesahující jeden metr ji podle žalobce střelil do hlavy. Muž poté z místa odešel, zbraň ukryl v blízkostí vysokoškolských kolejí.

Těžce zraněnou ženu našel o několik desítek minut později příchozí návštěvník v bezvědomí na zemi za barovým pultem. Sedmapadesátiletá žena utrpěla střelné poranění spojené s poškozením mozku, letos 7. března zemřela. "Ze znaleckého posudku vyplývá, že bezprostřední příčinou smrti bylo zranění způsobené obžalovaným," uvedl žalobce.

Dvaasedmdesátiletý senior strávil dohromady 48 let za mřížemi. Za vraždu teď možná přidá další

Státní zástupce podal obžalobu na dvaasedmdesátiletého seniora za trestný čin vraždy. Ten měl loni v květnu střelit z bezprostřední blízkosti pracovnici herny do hlavy. Podle policie je obžalovaný recidivistou, 48 let ze svého života strávil za...

Hlubik, který má trvalé bydliště na úřadovně v Přerově, dnes u soudu uvedl, že do Olomouce osudný den přijel z Ostravy. U nádraží prý "telepaticky dostal zprávu", že žena v herně dluží 20.000 korun. "Čekal jsem, až odejde poslední host a vešel jsem do herny. Řekl jsem jí slušně, že dluží peníze, na to mi řekla, proč to děláte," uvedl Hlubik. Popsal, že mu levou rukou uchopila zbraň, po potyčce prý na ni zamířil na pravou stranu do ramene a vystřelil. "Měl jsem prst na spoušti, navíc bylo spuštěno poplašné zařízení a neodpovídala na mé otázky," vysvětlil soudci důvod, proč vystřelil. Tvrdil, že netušil, že byla střelena. Argumentoval také tím, že na pravé oko nevidí a na levé vidí jen obrysy.

Obžalovaný senior byl od roku 1966 třináctkrát soudně trestán převážně pro násilnou trestnou činnost. V roce 1983 byl za vraždu odsouzen k 21 letům vězení, podle rozsudku usmrtil kladivem spoluvězně ve Věznici Leopoldov. U soudu se dnes těžce pohyboval a špatně komunikoval, listiny si četl lupou. Jeho zdravotní stav byl podle žalobce zřejmě i důvodem, proč nakonec z herny nic neodnesl, musel by kvůli penězům překonat přepážku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK

Štítky soud, herna, vražda, recidivista, žena, Olomouc, peníze, Jindřich Pazdera, Ostrava, Adolf Hlubik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivistovi za vraždu pracovnice herny v Olomouci hrozí doživotí. Žena dlouho bojovala v nemocnici o život  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.