Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Pivo a sem tam panák. Policisté a záchranáři v Prostějově řešili pády z kola

Hned dva případy nezvládnuté jízdy na bicyklu řešili v závěru minulého týdne policisté v Prostějově. V pátek večer naboural silně opilý muž do popelnice, kterou odhodil na zaparkované auto a sám spadl na chodník. O den později se při pádu zranila žena, která se předtím na kole rozjela i s hodnotou 3,64 promile alkoholu v dechu.

Demoliční jízda se čtyřmi promile. Zpitý šofér naboural v Prostějově pět aut

Notnou dávku lihovin požil před jízdou sedmačtyřicetiletý šofér vozu Opel v Prostějově a silné ovlivnění smyslů se nevyhnutelně projevilo. Během krátké jízdy stihl muž lehce nabourat hned pět vozidel. Alkohol tester ukázal u viníka kolizí přes 4,3...

Páteční podvečer se neobešel bez karambolu pro staršího cyklistu, který jel v Prostějově po chodníku na Plumlovské ulici. Přesun ale bezpečně nezvládl, zavadil totiž o plastovou popelnici, která se vyvrátila na zaparkované auto, ve kterém seděl řidič. „Cyklista kontakt neustál a po střetu upadl na chodník, aniž by se zranil. Přivolaná hlídka provedla s cyklistou dechovou zkoušku, při které vyšly poněkud vyšší hodnoty alkoholu,“ konstatovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Alkohol tester při opakovaném měření ukázal čísla 2,72 a 2,74 promile. „Cyklista nepopíral, že by před jízdou nepil a přiznal tři piva a čtyři panáky. Na vozidle vznikla předběžná škoda deset tisíc korun a na bicyklu tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

K pádu z kola vyjížděli policisté i o den později do nedaleké ulici Máchovy. Žena odbočovala na cyklostezku a na štěrku jí podjelo kolo. Nehoda si vyžádala převoz zraněné do nemocnice, předtím nadýchala policistům 3,64 promile. „V nemocnici s ní byly provedeny další dvě dechové zkoušky s hodnotami přes tři promile. Žena uvedla, že předchozího dne vyplila nějaké to pivo a taky si dala sem tam nějakého panáka tvrdého alkoholu,“ dodala Miluše Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, alkohol, kolo, jízdní kolo, Prostějov, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivo a sem tam panák. Policisté a záchranáři v Prostějově řešili pády z kola  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.