Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Kriminalisté pátrali v domě na Šternbersku po hledaném muži, ve stodole našli varnu pervitinu

Nečekaná návštěva zaskočila obyvatele rodinného domu v obci na Šternberku, do stavení vstoupili v ranních hodinách olomoučtí kriminalisté, kteří pátrali po celostátně hledaném muži. Toho sice na vytipované adrese nenašli, prohlídka nemovitosti ale přinesla úspěch v oblasti boje s výrobou a distribucí drog. Ve stodole totiž strážci zákona objevili varnu pervitinu a chemikálie.

Muž ze Šumperska se nepoučil, už podruhé naletěl podvodníkům na internetu. Stálo ho to milion

Pětašedesátiletý muž ze Šumperska se nepoučil. Před pěti lety ho podvodníci připravili o necelých sto tisíc korun a letos o rovný milion, z toho 900 tisíc byly půjčky. V obou případech za tím byla vymyšlená legenda týkající se kybernetické měny.

Koncem května získali olomoučtí kriminalisté poznatek, že v rodinném domě v obci na Šternbersku by se měl zdržovat celostátně hledaný muž. „Policisté proto neváhali a v ranních hodinách zavítali na udanou adresu. Když ale na místo dorazili a prohledali dům i s přilehlými nemovitostmi, hledaného muže neobjevili. Na místě je však překvapilo velké množství léků, různých chemikálií, laboratorního skla a obdobných předmětů, které, jak později kriminalisté zjistili, sloužily jejich pětatřicetiletému majiteli k výrobě psychotropní látky metamfetamin, takzvaný pervitin. Na místě se také nalezl odpadní produkt ze samotné výroby pervitinu,“ popsala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Další vyšetřování ukázalo, že věci k výrobě drog zřejmě využíval muž, který byl za obdobnou trestnou činnost už odsouzen a loni strávil několik měsíců ve vězení. „Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jelikož byl za obdobný čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán, hrozí mu nyní vyšší trestní sazba – dle trestního zákoníku v krajním případě trest odnětí svobody až na deset let,“ uvedla policistka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, pátrání, policie, výroba drog, toxi, Policie ČR, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kriminalisté pátrali v domě na Šternbersku po hledaném muži, ve stodole našli varnu pervitinu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.