Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tisíce fanoušků z Prahy a přesunutý kotel. Stadion olomoucké Sigmy se plní pro duel se Spartou

Na poslední utkání Sigmy Olomouc v základní fázi fotbalové Fortuna ligy mizí vstupenky v rychlém tempu. Na Andrův stadion s kapacitou 12,5 tisíce diváků zavítá ve 30. kole nejvyšší české soutěže pražská Sparta. Aktuálně druhý tým tabulky by v hanácké metropoli mohlo v závěru dubna podporovat okolo čtyř tisíc fanoušků.

Předprodej na zápas SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha se rozběhl minulý týden, fotbalisté poměří síly v neděli 28. dubna od 15 hodin. Už po prvních dnech předprodeje získává reálné obrysy možnost, že Andrův stadion bude pro tento duel vyprodaný. „Zájem o vstupenky na utkání proti Spartě je podle očekávání vysoký. Nyní zbývá na celém stadionu zhruba dva tisíce míst. Je možné, že další lístky, které jsou momentálně vyblokované například pro partnery klubu, se ještě do volného prodeje uvolní. Půjde ale maximálně o nižší stovky,“ uvedl mluvčí SK Sigma Olomouc Jiří Fišara.

Barokní chlouba Olomouce se zahalí do bílé. Obnova Sloupu Nejsvětější Trojice má trvat takřka tisíc dnů

V průběhu dubna se barokní Sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí v Olomouci schová za lešení a také krycí plachtu, která památku zapsanou na seznam světového kulturního dědictví UNESCO zahalí takřka na tři roky. Nad provedením rozsáhlé...

Se zaplněním kapacity olomouckého fotbalového stadionu výrazně pomohou příznivci pražské Sparty. Ti podobně jako v závěru minulé sezony mají od klubu vyhrazený nejen určený sektor hostů na východní tribuně s kapacitou 650 míst, ale také celou severní tribunu, která poskytuje prostor až pro 3800 osob. „Do klasického sektoru O pro hosty zbývá přibližně 500 vstupenek,“ podotkl mluvčí Sigmy s tím, že z bezpečnostních důvodů nebudou fanoušci s klubovými symboly Sparty, jako jsou šály či dresy, vpuštěni do ostatních sektorů na tribunách jih, západ či východ.

Novinkou pro utkání proti obhájci ligového titulu bude přestěhování kotle domácích příznivců z tribuny Karla Brücknera na jižní tribunu za jednu z branek. „Bavili jsme se o této možnosti s fanoušky několikrát už v minulosti. Nyní přišli s myšlenkou vyzkoušet si fandění z jižní tribuny a my jim po dohodě chceme vyjít vstříc. Společně uvidíme, jak se to uchytí a jestli budeme pokračovat i dál,“ řekl pro klubový web Adam Košař, který v Sigmě zastává funkci SLO (Supporter Liaison Officer), tedy kontaktní osoby pro fanoušky. Kromě souboje se Spartou čeká olomoucké fotbalisty do konce základní části ještě tuto neděli domácí zápas s Jabloncem a příští víkend zamíří Sigma do hlavního města, kde v neděli vyzve Slavii Praha.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, Sparta Praha, první liga, Fortuna liga, fanoušci, předprodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce fanoušků z Prahy a přesunutý kotel. Stadion olomoucké Sigmy se plní pro duel se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.