Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Nad prodejem fotbalové Sigmy Olomouc dál visí otazník. Majitelé čekají na analýzu poradenské firmy

Největší fotbalový klub Olomouckého kraje, SK Sigma Olomouc, se nadále zabývá možností změny ve vlastnické struktuře. Před čtvrt rokem předložila klubu nabídku americká investorská skupina Blue Crow Sports. Spolek, který vlastní majoritní podíl fotbalové akciové společnosti, se chce rozhodovat také podle odborné analýzy od mezinárodní poradenské firmy.

Nejen sportovní ambice či změny v hráčském kádru se řešily na tiskové konferenci Sigmy Olomouc před novým ročníkem nejvyšší české soutěže. Předseda spolku SK Olomouc Sigma MŽ Jakub Beneš komentoval situaci spojenou s jednáním o možném prodeji části akcií americkému zájemci. „Cítíme, že toto téma fanoušky extrémně zajímá a je nějakou dobu otevřené. Nabídku akcionářského vstupu jsme dostali od společnosti Blue Crow Sports Group v průběhu dubna. Velmi záhy jsme rozhodli, že přizveme odbornou poradenskou společnost, která má zkušenosti s akvizicemi sportovních klubů, navíc u nás je zapojený i zahraniční prvek,“ uvedl Beneš.

Zapsaný spolek SK Olomouc Sigma MŽ je vlastníkem přibližně 77 procent akcií SK Sigma Olomouc a.s., zbytek patří z velké části Statutárnímu městu Olomouc. I tento podíl ale má být po dokončení převodu stadionu do majetku města převeden do vlastnictví spolku, město si nechá jen symbolickou jednu akcii. Jaký bude další postup co se týče potenciálního vstupu zahraničního investora není jasné, podle Beneše jsou jednání stále v počáteční fázi.

„Patrně ke konci července bychom měli mít nějaký dílčí výstup či stanovisko poradenské společnosti, který by měl sloužit jako jakýsi podklad pro další jednání. Je potřeba nastavit další parametry, jak jednat či nejednat a jak postupovat dál,“ komentoval předseda spolku.

Fotbalový Andrův stadion v Olomouci dostane nové moderní osvětlení, které bude vyhovovat kritériím UEFA. Práce začnou v následujících dnech a podle zástupců SK Sigma Olomouc by se měla instalace stihnout do prvního domácího zápasu nové sezony....

Ten dodal, že s americkým zájemcem představitelé klubu a spolku udržují komunikaci. „Teď je míč na naší straně, čekají na výstup od poradenské společnosti, podle kterého my budeme reagovat,“ podotkl Beneš.

V odborném posouzení transakce a nabídky spolupracuje Sigma s mezinárodní poradenskou firmou Grant Thornton. Ta má vlastníkům klubu poskytnout lepší představu o tom, jakou cenu mají akcie fotbalového klubu z Hané. „Je to jedna z hlavních otázek, se kterou jsme se obrátili na poradenskou společnost. Stanovit hodnotu není úplně v našich silách,“ doplnil Jakub Beneš.

Dojde ke změně v majetkové struktuře fotbalové Sigmy Olomouc – vstupu zahraničního investora?

Celkem hlasovalo232 čtenářů

Společnost Blue Crow Sports Group má podle svého názvu ve znaku modrou vránu. Skupinu zastupující několik investorů založil v červnu 2021 Jeff Luhnow, který je jejím předním představitelem. Organizace BCSG vlastní a řídí několik klubů napříč různými kontinenty. V majetku společnosti se sídlem v texaském Houstonu jsou kluby Cancún FC v Mexiku, CD Leganés ve Španělsku, Dubai Elite Falcon FC ve Spojených arabských emirátech a také český druholigový celek MFK Vyškov. Podle pravidel ale nemůže jeden vlastník ovládat v profesionální české fotbalové soutěži dva kluby. Jihomoravský celek loni usiloval o postup do nejvyšší české soutěže, ale neuspěl. V případě budoucích změn ve fotbalové hierarchii a vstupu Blue Crow Sports do Sigmy by podle investorů nedošlo ke komplikacím ve vztahu mezi Vyškovem a Olomoucí, která má také svůj B-tým ve druhé lize. „Zástupci Blue Crow Sports Group nám při jednání sdělili, že v případě, že by transakce se Sigmou směřovala do finále, tak otázku Vyškova nějakým způsobem vyřeší. To je asi vše, co potřebujeme vědět,“ dodal představitel hanáckého fotbalového klubu.

Ohodnoť článek

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Chance liga, Sigma nabídka, BCSG, investor, prodej Sigmy, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad prodejem fotbalové Sigmy Olomouc dál visí otazník. Majitelé čekají na analýzu poradenské firmy  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.