Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Report a ohlasy po utkání s Litvínovem: Mistr v sestupové propasti, Kohouti dál válí

Kohouti nenechali nic náhodě a hned od úvodních minut na Chemiky vlétli, což vedlo k vedení 2:0 a úřadující mistr extraligy už neměl sílu na obrat. Vyzpovídali jsme střelce branek Jakuba Hermana a Pavla Skrbka.

Tentokrát jsme nebyli svědky tradičního zaspání začátku domácího utkání, naopak hráči Mory soupeře ze severozápadu Čech přitlačili k bráně a ten začal chybovat. Na gólmana  Januse se valil útok za útokem a ujala se povedená akce čtvrté formace, kdy Radim Kucharczyk vybojoval puk u zadního mantinelu a prostrčil jej na Miroslava Holce, ten krásnou přihrávkou našel Jakuba Hermana a Plecharéna mohla slavit už po necelých třech minutách. Aktivita celého týmu neklesla a mohlo to být ještě veselejší, jenže Hanáci v této části přidali pouze druhý gól, který si do brány nešťastně hodil litvínovský obránce, po neproměněném samostatném úniku Petra Kafky.

Ve druhé části Kohouti polevili a pojistka vedení tak přišla až v závěrečné třetině, kdy si puk vyměnil kapitán Martin Vyrůbalík se svým asistentem Pavlem Skrbkem. Po jeho střele lovil Jaroslav Janus puk potřetí ze své brány. Zároveň šlo o využitou přesilovky, takže to vypadá, že se hra v početní výhodě začíná pomalu zlepšovat. Důležité tři body zůstaly doma. Škoda jen, že opět úžasnou atmosféru nepodpořila větší návštěva. Na stadion se kvůli televiznímu přenosu a brzkému začátku utkání vydalo jen 4053 fanoušků, a to je při současném parádním hokeji, který Mora předvádí trochu škoda.

Hned v neděli Kohouti vyrážejí do Třince, který se stále nezvedl ze svých nevýrazných výkonů. Před domácím publikem se Hanáci představí v pátek 11.12. proti Spartě. Té máme co vracet, zejména předchozí domácí porážku, ve které byli Hanáci lepším týmem, tehdy je ale vychytal ex olomoucký odchovanec Jan Lukáš a řekl si o své místo v sestavě pražanů. Tímto zápasem Hanáci vkročí do druhé poloviny základní části.

Po utkání s Litvínovem jsme vyzpovídali hned dva gólové střelce:

Jakub Herman, střelec vítězné branky

Ve druhé třetině vás Litvínov přehrával, co bylo špatně?
Hráli jsme strašně pasivně, naštěstí jsme to přežili a Braňo Konrád nás podržel. Před třetí třetinou jsme si v kabině řekli, že se vrátíme k tomu, co chceme hrát a to se povedlo. Získali jsme důležitý tři body.

Váš gól vyplynul z velkého závaru a padnul hned ze začátku utkání. Co na něj říkáte?
Tlačili jsme na ně a já jsme se na chvíli ocitl úplně volný. V tu chvíli mě Mira Holec nádherně našel svou přihrávkou a já jsem to se štěstím trefil.

Bylo hodně znát na Litvínovu, jako moc se trápí na dně tabulky?
Pořád mají dobré hráče, ale nehráli až tak špatně a pořád si myslím, že se z toho ještě vyhrabou. Nebýt našeho gólmana, mohli jsme po druhé třetině prohrávat tři nula a to bylo by to hodně těžké.

Co jste si řekli po předchozí prohře 0:4 ve Vítkovicích?
Tak nedali jsme gól, o to těžší to byl zápas než dnes. Tam jsme málo stříleli, nechodili do brány a celkově jsme hráli pasivně. Navíc jsme tam dostali laciný góly právě z předbrankového prostoru.  Teď proti Litvínovu jsme to změnili a poučili se.

Pavel Skrbek, navrátilec do sestavy

Vrátil jste se po delší době do obranných řad. Jak se Vám hrálo?
Dal jsem sice gól na 3:0, ale to nic neznamená, moc dobře jsem nehrál. Naštěstí celý tým šlapal, až na výpadek ve druhé třetině.

Chybí Vám zápasový rytmus?
Za měsíc a půl jsem hrál jen dva zápasy a je to znát, chyběl mi odhad, takový ten klid s pukem. Ale snad se do toho zase dostanu.

Výsledek je pro Litvínov možná trochu krutý?
Je vidět, že nejsou v pohodě, protože jinak jako tým jsou stále velmi silní a mají kvalitní hráče.

Jak se cítíte zdravotně?
Nechci o tom radši mluvit, doufám, že už budu v pořádku. 

Autoři

Štítky HC Verva Litvínov, Pavel Skrbek, Jakub Herman, Jaroslav Janus, Radim Kucharczyk, Miroslav Holec, Česko, Petr Kafka, AC Sparta Praha, MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Report a ohlasy po utkání s Litvínovem: Mistr v sestupové propasti, Kohouti dál válí  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.