Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejový galavečer v plecharéně: Krejčí táhl Kohouty k výhře nad Kladnem

Očekávaný duel hvězd se skvostnými kariérami v NHL zcela zaplnil olomouckou plecharénu. Fanoušci sledovali tříbodovou výhru domácích hokejistů nad Kladnem Jaromíra Jágra v poměru 4:3. „Parádní večer,“ libovala si opora HC Olomouc David Krejčí.

Před vyprodaným stadionem si vychutnal útočník David Krejčí vítězství nad Kladnem. Dlouholetá opora Bostonu, která se vrátila na Hanou před touto sezonou, přispěla v souboji s dalšími hvězdami Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem k úspěchu brankou a asistencí.

"Není jednoduché hrát proti týmu, který má v kádru takové skvělé hráče. Myslím si, že jsme to docela zvládli. Hlavně jsme si ten zápas užili, protože fanoušci byli fantastičtí. Zíral jsem, že stáli i na schodech. Prostě parádní večer,“ řekl Krejčí.

Proti Jágrovi s Plekancem si zahrál už na konci září v dočasném azylu Rytířů v Chomutově a teď Hanáci na tehdejší výhru 3:2 navázali před svými fanoušky. "Pro Jardu to není jednoduché. Kamkoliv přijede, každý si na něj dává pozor. Když dostane puk, tak má velký přehled. Navíc má i obrovskou sílu, tudíž je velmi složité ho zastavovat. I tentokrát to měl těžké, ale na druhou stranu musím vyzdvihnout kluky, kteří proti němu nastupovali," prohlásil pětatřicetiletý centr, který v roce 2011 získal s Bostonem Stanleyův pohár.

Basketbalisté zlomili proti favoritovi sérii porážek. Vydařila se i charitativní akce

Předlouhá dvanáctizápasová série porážek olomouckých basketbalistů je u konce. S novým trenérem na lavičce si celek z Hané vyšlápl na Opavu, jeden z předních celků Kooperativa NBL. Po výhře 79:74 se BK Redstone Olomoucko odpoutalo z posledního...

Krejčí se ve 4. minutě podílel na úvodní brance utkání, kterou po jeho přihrávce vstřelil Vojtěch Tomeček. "Honza Káňa sebral puk v našem pásmu. Následně jsme všichni tři nabrali rychlost, což se pokaždé složitě zastavuje. Viděl jsem, že Vojta šel do brány, tak jsem mu to tam jen hodil. Z jeho strany výborné zakončení," uvedl Krejčí.

Sám se mezi střelce zapsal ve 36. minutě v přesilovce pěti proti třem. "Chtěl jsem si do pásma najet. Je lepší, když to mám všechno před sebou a jsem v určité rychlosti. Jakmile jsem přihrávku dostal, byl jsem v pohybu. I tímto jsem si to zakončení hodně ulehčil," popsal svou trefu.

Krejčí je rád, že klape spolupráce s Tomečkem, který u něj ve formaci s Janem Káňou nahradil Lukáše Kucseru. "Hodně komunikujeme. I Lukáš Kucsera, který s námi hrál předtím, perfektně šlapal. Poté nám to tam ale pár zápasů nepadlo, a proto se nějaká změna udělat musela. Vojta zapadl dobře," prohlásil Krejčí.

HC Olomouc - Rytíři Kladno 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. V. Tomeček (Krejčí, J. Káňa), 19. Ondrušek (J. Káňa), 26. Kunc (Dujsík, Řezníček), 36. Krejčí (Ondrušek, V. Tomeček) - 22. M. Beran (Wood), 34. Zikmund (Plekanec), 45. M. Beran (Wood, Hlava). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Groch, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Olesz - Kunc, Strapáč, Bambula - V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Ticháček, Wood, Donaghey, Baránek - Jágr, Plekanec, Zikmund - M. Beran, Kubík, Hlava - Melka, M. Filip, Račuk - Kristo, Ciampini, M. Indrák. Trenér: D. Čermák.
Přístavba zimního stadionu v Šumperku se odkládá. Stát zrušil dotační titul

Dlouho plánovaná stavba zázemí pro hokejisty v šumperském zimním stadionu se odkládá. Důvodem je zrušení dotačního titulu Národní sportovní agentury, o kterou Podniky města Šumperka požádaly. Na akci obdržel přitom správce již dotaci z kraje a...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Zapletalová - HC Olomouc

Štítky Hokej, HC Olomouc, sport, David Krejčí, Jaromír Jágr, Olomouc, Rytíři Kladno, Vojtěch Tomeček, National Hockey League, Tomáš Plekanec, Jan Káňa, Boston Bruins, Lukáš Kucsera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Hokejový galavečer v plecharéně: Krejčí táhl Kohouty k výhře nad Kladnem  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.