Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kohouti mají proti Vítkovicím mečbol. Je radost hrát play off doma, říká David Krejčí

Bitva o postup do čtvrtfinále play-off hokejové extraligy se po dvou zápasech ve Vítkovicích přesunula do Olomouce. V domácí plecharéně Kohouti urvali vítězství až dvě a půl minuty před koncem, kdy nedisciplinovanost hostů potrestal tvrdou ranou z mezikruží hvězdný forvard Hanáků David Krejčí.

V čase 57:21 nabídli Vítkovičtí Kohoutům výhodu přesilovky pěti proti třem. Olomouc reagovala oddechovým časem, při kterém měl hlavní slovo útočník David Krejčí.

„Jako první musím ocenit Petra Koloucha s Vojtou Tomečkem, protože bez nich a faulů na ně by se pět na tři vůbec nehrálo. Vzali jsme si oddechový čas, abychom věděli, co a jak. Samozřejmě to trénujeme na trénincích, ale když dnes nehrál Lukáš Nahodil, tak to muselo být trochu pozměněné," řekl rodák ze Šternberku s obrovskými zkušenostmi z NHL.

Hned po pěti sekundách po buly už nabitá plecharéna slavila, Krejčí mířil přesně. „Chtěli jsme to sehrát trochu jinak, ale když přede mnou nikdo nebyl a měl jsem tam volno, tak jsem udělal dva kroky dopředu a zkusil jsem to vystřelit. Jsem rád, že to vyšlo," pochvaloval si pětatřicetiletý centr.

Legendární trenér Karel Brückner z Olomouce převzal na Hradě medaili Za zásluhy

Legenda olomouckého a českého fotbalu, hráč, trenér Sigmy a reprezentace Karel Brückner převzal medaili Za zásluhy I. stupně. Prezident Brücknerovi státní vyznamenání udělil již v roce 2020 u příležitosti 102. výročí založení samostatného...

Prosadit se tak nakonec dokázal i přes zvýšenou pozornost soupeře. „Ve Vítkovicích se mnou skoro polovinu jezdil obránce. Je to prostě tak, jak to je. Já se s tím musím vyrovnat, ale tentokrát už to bylo lepší. V domácích zápasech pomáhá, že můžeme střídat jako druzí. Důležité je vítězství. Pokud budeme vyhrávat, tak ať si se mnou klidně dál jezdí, mně to nevadí," ujistil Krejčí.

Podle vítěze Stanley Cupu z roku 2011 byl zápas těžký zejména na psychiku. „Vítkovice dvakrát srovnaly před koncem zápasu. Je radost hrát play off doma, byl tu plný stadion a lidi nás hnali dopředu. Nemoc u soupeře jsme vůbec neřešili, tyhle věci jdou úplně mimo nás," podotkl Krejčí ke zprávám z Vítkovic, podle kterých tým soupeře o víkendu zasáhla viróza s vysokými horečkami.

V úterý si mohou Kohouti zajistit postup do čtvrtfinále. A nabízenou příležitost nechtějí promarnit. Tím spíš, že budou mít na své straně výhodu domácího prostředí. „Poslední krok bývá nejtěžší, Vítkovice budou hrát o všechno, bude to určitě těžké. Musíme dobře zregenerovat a připravit se na zítřejší zápas. Už nechceme jet zpátky do Vítkovic," zdůraznil elitní útočník ve službách hokejové Olomouce.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Navrátil (Krejčí, Klimek), 37. Kunc (Dujsík, V. Burian), 58. Krejčí (J. Knotek) - 36. Solovjov (Lakatoš, J. Hruška), 53. Plášil (J. Stehlík, Fridrich). Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora - Rampír, Gerát. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5050. Stav série: 2:1.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, od 21. navíc Rašner - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Kolouch, Klimek - Kunc, Lichanec, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Vítkovice: Stezka - Solovjov, Pedan, J. Stehlík, Plášil, Prčík, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Illéš, Bitten, Dej - Fridrich, Flick, Dostálek - Guman. Trenér: Holaň.

Nečekaný videohovor od světové tenisové jedničky a pozvánka na tréninkový pobyt v Bělehradu. Šestnáctiletý Jakub Menšík se díky své bojovnosti ve finále juniorské části turnaje Australian Open dočkal zážitku, o kterém se mu možná ani nesnilo. Se...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, hokej, HC Olomouc, play-off, zimní stadion, extraliga, Vítkovice, Olomouc, HC Vítkovice Ridera, David Krejčí, Extraliga ledního hokeje, Petr Kolouch, National Hockey League, Lukáš Nahodil, Stanley Cup, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kohouti mají proti Vítkovicím mečbol. Je radost hrát play off doma, říká David Krejčí  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.