Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sezona je u konce. Kohouti na ledě Vítkovic v boji o čtvrtfinále play off neuspěli

Porážkou skončila pro olomoucké hokejisty poslední možnost rozhodnout ve svůj prospěch předkolo play-off proti Vítkovicím a tím i celá sezona. V pátém utkání sehráli Kohouti v Ostravě vyrovnanou partii a v samotném závěru měli možnost poslat zápas do prodloužení. Domácí ale nápor Olomouce ustáli a v poslední vteřině pečetili svůj postup gólem do prázdné branky.

Hanákům se podařilo ve Vítkovicím otevřít skóre, když v osmé minutě využil zaváhání domácí defenzivy Vojtěch Tomeček. Za necelou minutu bylo však vyrovnáno. Hruška kombinoval s Lakatošem, který předložil puk před odkrytou branku hostů a Fridrich s přehledem uklidil kotouč do sítě. Rozhodující trefa pak přišla v úvodu třetí periody, kdy z tlaku v útočném pásmu vytěžil gól Robert Flick.

Dvě a půl minuty před koncem zápasu za stavu 2:1 ještě nabídl soupeři naději na vyrovnání vítkovický Ruslan Pedan, když vyhodil puk za mantinel a zamířil na trestnou lavici. Olomouckým se ale přesilovku ani po odvoláním brankáře nepodařilo využít. V největší příležitosti se ocitl David Krejčí, ale střela elitního forvarda tentokrát k vytouženému vyrovnání nevedla.

Sportovci v kraji podporují Ukrajinu. Kluby organizují finanční pomoc i tréninky pro děti

Také sportovní kluby v Olomouckém kraji se zapojily do pomoci ukrajinským občanům, kteří trpí kvůli válečnému konfliktu. Sportovci organizují materiální i finanční podporu či nabízejí dětem z Ukrajiny možnost zapojit se do mládežnických tréninků.

„Ve třetí třetině byly Vítkovice asi trochu lepší. Měli jsme tam v závěru taky šanci, škoda, mohli jsme to vyrovnat,“ prohlásil v rozhovoru pro Českou televizi brankář Olomouce Branislav Konrád.

Olomouc měla v sérii náskok 2:1 a v úterý mohla na domácím ledě proti Vítkovicím rozhodnout, ve vyrovnaném duelu ale padla. Ani na druhý pokus navíc bez výhody domácího prostředí Hanáci postup neurvali. „Celá série byla super, výborné zápasy, výborné výkony z obou dvou stran. Až na tu eskapádu, kterou předvedl jejich trenér se sanitkami a podobně, tak to bylo super. Trošku nám zdehonestovali naše výkony, ale kašlat na to,“ pousmála se v pozápasovém rozhovoru gólmanská opora Kohoutů s odkazem na žádosti Vítkovic o odložení zápasů kvůli viróze a vysokým horečkám.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 1:3 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Fridrich (Lakatoš, J. Hruška), 43. Flick (Bernovský, L. Kovář), 60. L. Krenželok - 8. V. Tomeček. Rozhodčí: A. Jeřábek, O. Hejduk – M. Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8729. Stav série: 3:2.
HC Vítkovice Ridera
Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák, R. Pedan, Jakub Stehlík, Plášil, L. Kovář, Prčík – L. Krenželok, Bitten, M. Kalus – Fridrich, J. Hruška, Lakatoš – R. Bondra, Flick, Bernovský – Illéš, Dej, Guman. Trenér: Miloš Holaň.
HC Olomouc
Konrád (Lukáš) – Ondrušek, T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – Navrátil, David Krejčí, V. Tomeček – Kusko, J. Knotek, Bambula – Klimek, P. Kolouch, Lichanec – Burian, Nahodil, Michal Kunc. Trenéři: Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Nečekaný videohovor od světové tenisové jedničky a pozvánka na tréninkový pobyt v Bělehradu. Šestnáctiletý Jakub Menšík se díky své bojovnosti ve finále juniorské části turnaje Australian Open dočkal zážitku, o kterém se mu možná ani nesnilo. Se...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Hokej, HC Olomouc, sport, play off, extraliga, Olomouc, MFK Vítkovice, SK Sigma Olomouc, Vojtěch Tomeček, HC Vítkovice Ridera, David Krejčí, Branislav Konrád, Česká televize, Miloš Holaň, Jan Tomajko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona je u konce. Kohouti na ledě Vítkovic v boji o čtvrtfinále play off neuspěli  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.