Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Stříbrní borci z Přerova ovládli rodný zimák. Pro podpis a fotku si přišly stovky fanoušků

Autogramiáda jen na dvacet minut? To na přerovském zimáku v případě návštěvy vicemistrů světa do dvaceti let Stanislava Svozila, Tomáše Suchánka a Martina Ryšavého rozhodně nemohlo stačit. Podepisování a focení se tak několikanásobně protáhlo a odchovanci Přerova neúnavně rozdávali úsměvy a kartičky. Jejich rodné město je na ně náležitě hrdé.

Beseda na základní škole, setkání s primátorem i hejtmanem a pak na zimák. Trojice stříbrných medailistů z juniorského mistrovství světa v ledním hokeji měla nabitý den plný zajímavých setkání. Vrcholem pak bylo slavnostní buly před zápasem s Jihlavou a autogramiáda na přerovském zimním stadionu, kde úspěšní reprezentanti s hokejem začínali.

 

Po zhruba hodině souvislého podepisování na kartičky, dresy i hokejovou výstroj si dali mladí hokejisté krátkou přestávku. „Trošku z toho ruka bolí, ale my víme, že Přerov nám dal hodně, tak mu to snažíme vracet. Ať už na ledě, nebo různými akcemi, jako je právě autogramiáda. I když je tak dlouhá, to nám vůbec nevadí, užíváme si to,“ usmíval se kapitán české reprezentace z nedávného šampionátu v Kanadě Stanislav Svozil.

Pokračovatele hokejového rodu těší, že vnímá od fanoušků hrdost na přerovský i český hokej. A že může být motivací pro malé hokejisty. „Cítíme, že lidé jsou na nás pyšní. Začínajícím klukům se snažíme jít příkladem a chceme jim předat jen to nejlepší,“ říká devatenáctiletý bek, který je součástí pozoruhodné trojice přerovských hráčů. S útočníkem Martinem Ryšavým a brankářem Tomášem Suchánkem se znají patnáct let, chodili spolu do stejné školy a jejich kariéry pokračují podobným směrem v zámoří.

(NE)OBYČEJNÍ: Sezona bolesti a úspěchů. Když zavlaje česká vlajka, je to pecka, libuje si kulturista Patrik Šerý

Zdravotní komplikace i radost ze skvělých výsledků prožil v roce 2022 olomoucký kulturista Patrik Šerý. Ostřílený závodník díky své zarputilosti překonal bolest spojenou s dlouhodobým přetížením kolenních vazů a v závěru sezony slavil úspěch na...

Všichni tři pak byli oporami národního týmu na turnaji, který přepsal dlouho zažitý stereotyp neúspěchů české reprezentace na vrcholných akcích mezi juniory. Stříbrné medaile mají v dravé konkurenci silných hokejových velmocí mimořádnou hodnotu. „Druhý místo je strašný úspěch, i když víme, že jsme v prodloužení byli jen kousek od zlata. Bojovali jsme do poslední chvíle, je to škoda. Ale je jasné, že i tohle umístění je obrovský úspěch, který časem ještě víc doceníme,“ ohlédl se za turnajem v kanadském Halifaxu a Monctonu obránce z Přerova.

Po krátké pauze v České republice se přerovské hokejové hvězdy zase obratem vrátí do Kanady do zápasového kolotoče juniorské ligy WHL. „Ve čtvrtek nás čeká let a hned v pátek už bychom měli hrát zápas,“ prozradil Svozil. Potěšení přerovským fanouškům přinesli při středečním večeru i Zubři, proti Jihlavě prohrávali 1:3, před medailovými hosty se ale nenechali zahanbit, a nakonec se radovali z výhry 4:3.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Hokej, hokejisté, Stanislav Svozil, Matěj Ryšavý, Tomáš Suchánek, reprezentace, Mistrovství světa juniorů, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Stříbrní borci z Přerova ovládli rodný zimák. Pro podpis a fotku si přišly stovky fanoušků  |  Hokej  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.