Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějovské volejbalistky vstoupily do finále vítězně. Olomouc v prvním boji o bronz padla

Volejbalová extraliga žen pokročila do vrcholné fáze a region má v boji o medaile hned dva zástupce. Prostějovské volejbalistky překvapily v semifinále loňské vítězky z Liberce a úspěšně vstoupily také do finálové série proti KP Brno. Právě brněnský tým vyřadil v semifinále Olomouc, která tak vyzvala Liberec v sérii o bronz.

Před devíti stovkami diváků nastoupily v brněnské hale hráčky VK Prostějov k prvnímu finálovému duelu play-off extraligy a do série hrané na tři vítězná utkání vstoupily úspěšně. V závěru první sady se podařilo Prostějovankám odvrátit setbol a vývoj této části zápasu hostující tým otočil ve svůj prospěch.

Prostějov až na malé zaváhání kontroloval i druhý set, v tom následujícím se ale domácím podařilo snížit na 1:2. Čtvrtá sada opět patřila hostům v poměru 17:25 a prostějovský tým si tak připsal první finálový bod. „Zápas byl pravděpodobně ovlivněný začátkem, kdy se zranila Simona, v první setu jsme se z toho oklepávaly oba týmy,“ připomněla prostějovská kapitánka Simona Bajusz nešťastný pád a úraz brněnské Simony Jelínkové, kterou odvezla s poraněným kolenem sanitka.  „Obě družstva hrála trpělivě a čekala na chybu soupeře. V rozhodujících momentech byl důležitý servis,“ hodnotila po zápase Bajusz. Další utkání čeká tým trenéra Miroslava Čady v Národním sportovním centru v Prostějově v pátek od 17 hodin.

Hořkost z vyřazení v pátém setu pátého utkání proti KP Brno vstřebávaly v uplynulých dnech volejbalistky z Olomouce, které tak čekala série na dva vítězné zápasy o bronzové medaile. První utkání proti favorizované Dukle Liberec skončilo vítězně pro domácí tým, který má po loňském zlatu značnou motivaci na cestě za cenným kovem. Olomouc získala druhý set v poměru 25:22, v dalších třech sadách se ale radovaly domácí hráčky, které postupně dovolily týmu z Hané 19, 18 a 17 bodů.

„Tentokrát jsme nenašli recept jak na jejich útok, byli jsme prostě slabí ve všech herních činnostech. Je to jenom na nás, abychom se do odvety zvedli, zvedli hlavu a u nás doma se pokusili vrátit tu sérii do třetího rozhodujícího zápasu,“ konstatoval trenér VK UP Olomouc Martin Hroch. Poslední domácí střetnutí sezony v podobě odvety o bronz čeká Olomouc v pátek od 18 hodin ve Sportovní hale Univerzity Palackého.

Olomoucká zoo bude zachytávat dešťovou vodu. Buduje obří podzemní nádrže

Olomoucká zoo buduje obří podzemní nádrže, ve kterých bude zachytávat dešťovou vodu a využívat ji ve svém areálu. Po kůrovcové kalamitě a vichřici dešťová voda ze zoo na Svatém Kopečku odtéká daleko víc než dřív. Projekt za třicet milionů korun...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Český volejbalový svaz

Štítky Sport, volejbal, VK Prostějov, finále, VK UP Olomouc, extraliga, Olomouc, bronzová medaile, volejbalista, Liberec, VK Královo Pole, Česká volejbalová extraliga žen, VK AGEL Prostějov, Univerzita Palackého v Olomouci, SK UP Olomouc, Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovské volejbalistky vstoupily do finále vítězně. Olomouc v prvním boji o bronz padla  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.