Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějovský tenisový turnaj se vrací v plném formátu. Veselý doléčuje poraněný sval

Po loňských proticovidových opatřeních mohou diváci na přelomu května a června zaplnit prostějovský tenisový areál na turnaj UniCredit Czech Open v plné kapacitě. Hlavní hvězdou by měl být loňský vítěz Federico Coria z Argentiny. O čtvrtý turnajový triumf v kariéře se pokusí na prostějovském challengeru také český reprezentant Jiří Veselý.

V souboj zástupců českého a slovenského daviscupového týmu by se mohl proměnit od 30. května do 4. června tenisový turnaj v Prostějově. Mezi přihlášenými do antukového klání s dotací 90 280 eur je osm domácích hráčů včetně jedničky a trojnásobného vítěze Jiřího Veselého.

"Pole je velice silné. Turnaje se zúčastní všichni daviscupoví hráči z Česka a Slovenska. Ze zahraničí dorazí vedle obhájce titulu Corii také další bývalý vítěz Pablo Andújar. Do hlavní soutěže jsou tři volné karty, čtyři do kvalifikace a je tedy prostor pro další zajímavé české a slovenské hráče," uvedla na tiskové konferenci ředitelka UniCredit Czech Open Petra Černošková.

Ze Šumperka přes Olomouc do Oklahomy. Talentovaná sprinterka Kubíčková zamíří za studiem do USA

V březnu potvrdila svou mimořádnou výkonnost a talent na mistrovství republiky v Ostravě. Reprezentantka Atletického klubu Olomouc Eva Kubíčková se v osmnácti letech díky juniorskému českému rekordu na šedesátimetrové trati kvalifikovala na...

Vedle Veselého, jemuž patří v žebříčku ATP 73. místo, by měl být českou nadějí Jiří Lehečka, který je o šest míst níže. Dále jsou přihlášení Zdeněk Kolář (136.), Tomáš Macháč (145.), Vít Kopřiva (171.), Dalibor Svrčina (202.), Lukáš Rosol (249.) nebo Jonáš Forejtek (259.).

Ze slovenských tenistů nechybí Norbert Gombos, Andrej Martin, Filip Horanský nebo Lukáš Lacko. "Jednu volnou kartu dostane také Alex Molčan. Další volnou kartu jsme vyměnili s Bělehradem a dostane ji Hamad Medjedovič. Třetí volná karta je Českého tenisového svazu a bude pro české hráče," přiblížila Černošková.

Olympiáda mládeže startuje za dva měsíce. Design unikátních medailí navrhla studentka ze Šumperka

Medaile a ceny odhaleny, jména největších hvězd ještě zůstávají tajná. Necelé dva měsíce zbývají na finální přípravy Olympiády dětí a mládeže (ODM), které se po ročním covidovém odkladu uskuteční v Olomouckém kraji. Zahájení je na programu na...

ATP posunulo uzávěrku na pátek 13. května. Konečnou podobu startovního pole jako vždy ovlivní vývoj grandslamového Roland Garros, během jehož druhého týdne se challenger tradičně hraje.

Veselý by měl v Prostějově útočit na čtvrtý titul (po letech 2014, 2015 a 2017), čímž by se osamostatnil od Radka Štěpánka a Jana Hájka v pozici nejúspěšnějšího hráče turnaje. "Určitě bych to rád dokázal. Už se o to nějakou dobu snažím. Vše se ale bude odvíjet podle výsledku v Paříži. Pokud na turnaji budu, udělám vše pro to, abych došel co nejdál," řekl Veselý, jenž léčí sval na noze a měl by se vrátit až na Roland Garros.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto UniCredit Czech Open

Štítky Sport, tenis, UniCredit Czech Open, turnaj, Prostějov, Olomoucký kraj, Jiří Veselý, UniCredit, Czech Open, Federico Coria, Argentina, Davis Cup, Asociace profesionálních tenistů, French Open, Petra Černošková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovský tenisový turnaj se vrací v plném formátu. Veselý doléčuje poraněný sval  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.