Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

Spolupráce s mládežnickými centry a nová sestava. Olomoucký basketbal prochází významnou změnou

S upraveným názvem a také téměř zcela novým kádrem vstoupí do další sezony nejvyšší basketbalové soutěže tým z Hané – BK Olomoucko. Klub se dohodl na spolupráci s mládežnickými oddíly v regionu s cílem vytvořit komplexní sportovní komunitu od dětí až po mužstvo v nejvyšší lize. Sestava pro další ročník Kooperativa Národní basketbalové ligy prošla značnými změnami, z předchozí soupisky zůstali jen dva hráči.

FOTOGALERIE: Hokejové bitvy, koncerty i divadlo. Olomoucký klub uspořádal pro fanoušky jedinečný festival

Do začátku dalšího ročníku hokejové extraligy zbývá ještě měsíc, olomoucký klub si pro své fanoušky připravil atraktivní dvoudenní pozvánku na novou sezonu. Zimní stadion a jeho okolí se stalo dějištěm druhého ročníku Mora Festu, který nabídl...

Basketbalový celek z Hané ze svého názvu vypustí jméno sponzora, společnosti Redstone, a očekává vstup nového strategického sponzora. Podpora olomouckého podnikatele Richarda Morávka, který je majitelem developerské a investiční skupiny Redstone, ale basketu a dalším sportům v regionu zůstává. „Společnost Redstone umožnila vedení BK Olomoucko získat prostor pro nalezení nového strategického partnera, který propojí významné basketbalové kluby v Olomouci. Richard Morávek basketbal neopouští a bude ho nadále podporovat prostřednictvím dalších projektů,“ uvedl na webu klubu generální manažer BK Olomoucko Libor Špunda.

Klub rozvine spolupráci s BCM Olomoucko, které má členskou základnu okolo 450 dětí a také s OSK Olomouc, který se dlouhodobě věnuje basketbalu v dívčích kategoriích. „Filozofií našeho propojení je vytvořit silnou basketbalovou komunitu, která bude stát na pevných základech mládežnického basketbalu, a z Olomouce se tak může stát basketbalová bašta. BCM Olomouc navíc bude mít příští rok extraligový tým v kategorii U17, což je významný strategický krok vpřed,“ komentoval manažer Špunda kroky směřující k vytvoření dlouhodobě udržitelné platformy pro rozvoj sportovních talentů.

Olomoucké volejbalistky se připravují na novou sezonu. Kádr se rozrostl o několik nových tváří

Volejbalistky Olomouce zahájily na začátku srpna přípravu na novou extraligovou sezonu. Tým i během nadcházející sezony povede trenér Jan Drešl, v kádru olomouckých zůstávají čtyři hráčky, které hájily barvy Šantovky i v minulém ročníku....

Pro aktuální sezonu chystá Olomoucku tým složený také z celé řady hráčů z USA. Z minulého kádru zůstali v mužstvu pouze Dominik Žák a Jan Grmolenský. „Kádr se obměnil opravdu výrazně, přesto věříme, že navážeme na poslední účast ve čtvrtfinále Kooperativa NBL,“ řekl v tiskové zprávě  Libor Špunda s tím, že skládání týmu měl v kompetenci kouč Andy Hipsher. „Dostal finanční budget, do kterého se musel vejít. V rámci těchto mantinelů měl možnost složit tým podle svých představ,“ dodal Špunda.

Trenér Hipsher si do týmu vybral několik hráčů, z nichž někteří mají zkušenosti nejen se zámořským univerzitním basketbalem, ale také s evropskými soutěžemi.  Čtyřiadvacetiletý Američan Caleb Asberry hrál NCAA za Texas State Bobcats a Oklahoma State Cowboys. V minulé sezoně působil ve Velké Británii za Leicester Riders.

V podkošovém prostoru by se měl prosazovat 203 centimetrů vysoký Sal Nuhu. Pro šestadvacetiletého rodáka z Bronxu půjde o čtvrté evropské angažmá. Naposledy nastupoval na Slovensku v dresu BK Rieker Komárno. Naopak poprvé v Evropě budou hrát skoro dvoumetrový Noah Carter a společně s ním i rozehrávač John Wright.

Z českých basketbalistů se stali součástí BK Olomoucko Martin Nábělek, který přestoupil z Ústí nad Labem. Na Hanou se vrací Adam Goga, naposledy působící v Kolíně. „Z Jindřichova Hradce přišel Jordan Oupoh a z Pardubic Michal Bílek, dva mladí a nadějní hráči se zajímavou perspektivou. S týmem se bude připravovat olomoucký talent Jakub Cvrkál, hostovat v klubu bude Jiří Svojanovský a Marek Půlpán,“ sdělili zástupci olomouckého klubu.

Ohodnoť článek

Foto poskytl BK Olomoucko

Štítky Sport, basketbal, BK Olomoucko, mládež, NBL, posily, sestava, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolupráce s mládežnickými centry a nová sestava. Olomoucký basketbal prochází významnou změnou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.