Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Olomoucké akvabely hlásí comeback vánoční show: bazén roztančí i na hity skupiny ABBA

Here we go again neboli už je to zase tady. Symbolický podtitul má letošní vánoční vystoupení olomouckých akvabel, oblíbená a jedinečná akce se totiž vrací po dvou letech covidových restrikcí. Diváci se na třech reprízách letošní adventní show mohou těšit na závodní sestavy i speciální choreografie, které si ladné sportovkyně připravily pouze pro tuto příležitost.

Dvě vánoční vystoupení v sobotu 17. prosince a jedno o den později připravují sportovkyně a trenérky z oddílu synchronizovaného plavání SK UP Olomouc. Akce má na olomouckém plaveckém stadionu dlouhou tradici, první vánoční vystoupení se konalo už na začátku devadesátých let. Po dvouleté odmlce se diváci i akvabely těší na událost, která je pro některé již nedílnou součástí vánočního svátků.

„V první části vystoupení se mohou diváci těšit na závodní sestavy, na kterých děvčata intenzivně pracují po celý rok. Vyjíždějí s nimi na české i mezinárodní závody a bojují o medailová umístění,“ přiblížila předsedkyně olomouckého oddílu akvabel Linda Jahodová.

Olomoucké akvabely zářily u Jadranu. V Chorvatsku zvládly i zlatý hattrick

V nabité mezinárodní konkurenci pohárového závodu Primorje Synchro Cup zazářily akvabely z SK UP Olomouc. Z chorvatské Rijeky si po kompletním zhodnocení výkonů a výsledků v jednotlivých kategoriích odvezly i ocenění celkového vítěze tohoto...

Ve druhé části vystoupení se show ponese v rytmu písní světoznámé kapely ABBA, motivem totiž bude filmový muzikál Mamma Mia a jeho pokračování Mamma Mia: Here we go again. V průběhu programu se představí talentované sportovkyně všech věkových kategorií.

„Můžeme slíbit, že diváci uvidí plavat i 32 akvabel najednou, což není vůbec obvyklé.  Každý rok se připravuje jiné téma, takže tyto sestavy už nikdy jindy neuvidíte. V předchozích letech byl námět celého vystoupení věnován takovým tématům jako 100. výročí vzniku samostatného Československa, rockovým hvězdám nebo pocta zesnulému Karlu Gottovi,“ připomněla Linda Jahodová.

FOTOGALERIE: Vánoční trhy v Olomouci zvou i na procházku po vyhlídkových místech

Hned trojitý pohled z výšky na adventně nazdobené centrum Olomouce nabízí vycházková trasa po vánočních trzích v hanácké metropoli. Návštěvníci trhů se mohou vydat na vyvýšenou terasu přímo u orloje a stromu, či se svézt na vyhlídkovém kole....

 

Závěr tradičního vystoupení olomouckých akvabel bude jako každý rok věnován nadcházejícím vánočním svátkům a navození příjemné vánoční atmosféry.

Po dvou ročnících zrušených kvůli protiepidemickým opatřením je o adventní show akvabel opět značný zájem. Vstupenky se na trojici vystoupení již prodávají v předprodeji na olomouckém plaveckém stadionu. „Na každé představení je k dispozici cirka 350 lístků dospělých a 100 lístků dětských. Za první dva dny prodeje byla již polovina kapacity vyprodaná,“ informovala za olomoucké akvabely Andrea Dvořáková.

Vánoční vystoupení olomouckých akvabel
Termíny:
Sobota 17.12. 2022 v 16:30 a 19:00
Neděle 18.12. 2022 v 18:30
Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji ve vestibulu Plaveckého stadionu v Olomouci, kde budou k zakoupení každé pondělí a středu od 18:00 do 20:00.
Cena vstupenek: Dospělí 200 Kč
Děti (3-10 let) 120 Kč

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ladislav Polák

Štítky Sport, synchronizované plavání, akvabely, vánoční vystoupení, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucké akvabely hlásí comeback vánoční show: bazén roztančí i na hity skupiny ABBA  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.