Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bohuňovice a pak Španělsko. Talentovaní cyklisté z Hané se chystají na novou sezonu

Ani v zimním období nezahálejí talentovaní cyklisté a cyklistky olomouckého mládežnického týmu Mapei Merida Kaňkovský. Tréninkové dávky jim dopřeje soustředění v Bohuňovicích u Olomouce i zahraniční přípravné kempy ve Španělsku a Chorvatsku. Zároveň se chystá i závodní kalendář, ve kterém i letos budou chtít jezdci z Hané bojovat o cenné úspěchy.

Přípravu začnou olomoučtí cyklisté tento týden tradičním soustředěním v Bohuňovicích, pak dojde i na zahraniční výjezdy. „Třetina týmu už je ve Španělsku, kadeti by tam měli být měsíc, ostatní tam pojedou v únoru, v polovině března nás čeká Chorvatsko. Týden po něm už je první závod VC Hlohovec a pak první závod Českého poháru v Jevíčku, kde by se pak mělo jet za rok mistrovství republiky mládeže. Je to skvělá a těžká trasa, takže se na ni těšíme,“ nastínil program přípravy i závodů trenér a manažer olomoucké cyklistické stáje Jiří Kaňkovský.

Jeho tým může absolvovat sezónu i soustředění díky podpoře sponzorů. „S koly nám opět pomohla Merida, KALAS Sportswear dodal oblečení a přilby Casco. Výrazně nám přispěl i Olomoucký kraj a další sponzoři. Bez nich bychom to nezvládli, protože Český svaz cyklistiky nám bohužel nedá ani korunu,“ poznamenal Kaňkovský. Olomoucký a bělkovický patriot se na sezónu těší, i když se snaží cíle jmenovat s pokorou. „Vím, že konkurence posílila a bude to boj, ale už se na to nyní těším. Klukům věřím a doufám, že ty medaile zase přivezeme,“ pousmál se zkušený trenér.

Mapei Merida Kaňkovský chce opět usilovat o čelní pozice v Českém poháru. V juniorech jsou tři Hanáci členy reprezentace. Cílem bude, aby se pravidelně účastnili světového poháru v silniční cyklistice. V červnu pak bude MČR juniorů na Slovensku a MČR mládeže (kadeti, starší žáci) v Nové Pace.

Téma Chytil. Žádaný útočník zatím zůstává, se Sigmou vstoupí do jara proti Spartě

V průběhu celého přípravného období před pokračováním první fotbalové ligy byl jedním z ústředních témat nejen v Olomouci Mojmír Chytil. O produktivního třiadvacetiletého útočníka projevila značný zájem Slavia Praha, ale transfer se dosud...

Kádr juniorů doznal tradičně větší obměny. Tomáš Přidal a Daniel Mráz budou jezdit za muže Elkov Author Hradec Králové. Z posil dorazili Štěpán Zahálka, bratr Matěje Zahálky z Elkovu a úřadující mistr ČR, z Dukly Praha výborný dráhař a několikanásobný mistr ČR Jan Podařil. Spolu s nimi je v kádru reprezentace skvělý časovkář Jan Bittner, bratr Pavla Bittnera, odchovance Mapei Merida Kaňkovský, který již závodí za World Tour Team DSM. Z Prostějova přestoupil do Olomouce Ondřej Procházka, v juniorském týmu pokračují také Adam Hrdlička a Jan Zapletal.

„Máme hodně silný tým, budeme se snažit uspět v Českém poháru a nominovat se na Světové poháry juniorů. Vrcholy budou dále Závod míru juniorů v Terezíně, pak SP v Plzni a samozřejmě mistrovství republiky, které ale letos není profilem moc náročné. Což nám úplně nesedí, ale kluci mají i rychlost, tak věřím, že i tam se prosadíme,“ doufá manažer oddílu Mapei Merida Kaňkovský.

Jeho tým se opět bude chtít ukázat v každém závodě. „Technicky a výkonnostně na to kluci mají, morálku v tréninku mají vynikající. Mají svoje sportovní cíle a jdou si za nimi. Důležité bude, aby zase spolupracovali, povahově to sedí dobře, takže by to nemělo být špatné. Ale konkurence nespí, budu vděčný za každý dobrý výsledek,“ dodal v tiskové zprávě Kaňkovský.

V poklidu udržovat Tatru v přibližném kurzu. Šternberský kamioňák Valtr zazářil na Dakaru

Už po sedmé vyrazil závodní pilot kamionu Jaroslav Valtr ze Šternberka na slavnou dakarskou rallye. 45. ročník celosvětově sledované akce tentokrát zavedl účastníky do Saúdské Arábie, kde se museli popasovat s 4700 kilometry náročné trati a...

Tým kadetů budou tvořit cyklisti Matěj Piták, Lukáš Raška, Nikola Jaroš, Marek Rieger, Matěj Procházka, Albert Rauschert, Jakub Tesařík, Antonín Žufánek. Poslední dva jmenovaní v loňském roce zářili v kategorii starších žáků a měli by se prosazovat i v kadetech.

„Máme silný tým, věřím, že se mu budou vyhýbat nemoci a pády, toho bylo loni v této kategorii opravdu hodně. Lídry budou Piták s Raškou a Riegrem, na čele by se měl ukazovat i Tesařík, výbornou práci pro tým dělá Nikola Jaroš. Budeme se snažit uspět v Českém poháru, Závodu mírů kadetů v Jevíčku, což je mimořádně kvalitní mezinárodní závod. Krásná a těžká trať pak bude na MČR v Nové Pace, kde bude i nádherná trať pro časovku, věřím, že tam dokážeme uspět,“ vyjmenoval cíle Jiří Kaňkovský.

Ve starších žácích budou sbírat zkušenosti Vojtěch Tomeček, Tomáš Raška a Jakub Loveček, z kadetek do juniorek přestoupila loňská medailistka z mistrovství republiky Adéla Pittnerová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Mapei Merida Kaňkovský

Štítky sport, cyklista, cyklistika, Bohuňovice, Španělsko, Haná, Chorvatsko, Český pohár, Olomouc, Jiří Kaňkovský, Mapei Merida Kaňkovský, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohuňovice a pak Španělsko. Talentovaní cyklisté z Hané se chystají na novou sezonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.