Úterý, 4. února 2025, 11:57
Kamarádky Pavlína Mähringová a Veronika Břicháčková už sepsaly čtyři kuchařky a pracují na další. Ve Velkých bichlích se věnovaly obědům, polévkám, mají i svačinové recepty a na podzim to budou večeře. Co obnáší vymýšlení receptů, proč je musí...
Úterý, 27. září 2022, 08:56
Hygienici z Olomouckého kraje se zaměřili na namátkové zmapování obsahu soli v jídlech servírovaných ve stravovacích zařízeních v regionu. Doporučenému limitu Světové zdravotnické organizace nevyhověl ani jeden z takřka padesáti testovaných pokrmů....
Neděle, 17. července 2022, 18:56
Debata se včelařem, medový workshop či promítání oceňovaného filmu Kam mizí včely. Olomoucká pevnost poznání se stane dějištěm dalšího ročníku festivalu Země na talíři, který se zaměřuje na témata životního prostředí, změn klimatu a potravin. Letos...
Pondělí, 18. dubna 2022, 20:14
Je to sice plevel, ale má budoucnost. Takový závěr vynesli odborníci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity, kde pěstují a zkoumají využití kopřiv pro potravinářství i jako krmivo pro zvířata. Podle expertů je otázka času, kdy dostane rostlina...
Pátek, 15. dubna 2022, 20:11
Kontrolní akce Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) prověřila poctivost českých restauratérů. Inspektoři si posvítili na jakost a bezpečnost fritovacích olejů, které provozovatelé využívají k přípravě pokrmů. Prohřešek našli v každé...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.