Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

VIDEO: V Lipníku nad Bečvou hořela skládka, hasiči zasahovali skoro čtyřiadvacet hodin

Bezmála čtyřiadvacet hodin zasahovali hasiči u požáru skládky odpadu v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, ke kterému vyjeli v pondělí večer. Při požáru nebyl nikdo zraněn a škodlivé látky do ovzduší neunikly, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„V podvečerních hodinách bylo rozhodnuto o ukončení pomoci jednotek hasičů při likvidaci požáru a místo požářiště bylo s poučením předáno majiteli," uvedl Hošák.

Oznámení o hustém kouři ze skládky nedaleko Lipníku nad Bečvou přijali hasiči v pondělí před sedmou večerní. K požáru skládky odpadu na ploše zhruba sto metrů čtverečních vyjeli hasiči z celého okolí. U požáru skládky se od pondělního večera vystřídalo několik jednotek, hasiči požár likvidovali v dýchací technice.

Hasiči na místě postupně využili pomoc nakladače, který povrch rozhrnul, a také bagru. „K místu postupně dorazily jednotky s velkokapacitními cisternami a pro efektivnější způsob hašení byly nasazeny přenosné hasicí monitory," uvedl Hošák. Únik škodlivin do ovzduší podle něj nebyl ani opakovaným měřením zaznamenán.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, skládka, hasiči, Lipník nad Bečvou, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Lipníku nad Bečvou hořela skládka, hasiči zasahovali skoro čtyřiadvacet hodin  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.