Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Už žádné koupání v kašnách. Prostějov vydá novou vyhlášku

Prostějovští radní na svém jednání odsouhlasili přijetí nové vyhlášky o zabezpečení čistoty a veřejného pořádku. Ta zakazuje koupání v kašnách na veřejných prostranstvích, což je podle radnice problém, kterému město každoročně čelí. Návrh nové vyhlášky musí ještě potvrdit zastupitelstvo.

Firma stáhla žádost o klíčové povolení pro odpadovou linku v Mostkovicích. Místní mají dál obavy

Zastupitelstvo Mostkovic poblíž Prostějova oznámilo stažení žádosti investora na změnu územního plánu pro zamýšlenou výstavbu odpadového centra. Proti budování zařízení určeného k plazmovému zplyňování odpadů se dlouhodobě hlasitě ozývají místní...

Nová vyhláška nahradí dvě stávající. Jedna z nich zakazuje žebrání na určitých veřejných místech, druhá reguluje používání zábavní pyrotechniky a lampiónů štěstí. „Ustanovení z obou těchto vyhlášek jsou součástí vyhlášky nové,“ vysvětlila Alena Vrtalová z tiskového oddělení prostějovské radnice.

Podle radnice se město Prostějov s problémem koupání se v kašnách každoročně potýká. Strážníci dosud neměli proti lidem v kašnách jak zasáhnout. „Doufáme, že tento krok pomůže zkvalitnit pobyt v centru města nejen turistům, ale hlavně místním,“ doplnila první náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky Prostějov, vyhláška, koupání, kašna, zákaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už žádné koupání v kašnách. Prostějov vydá novou vyhlášku  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.