Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zákaz alkoholu na veřejnosti. Mohelnická radnice zveřejnila vyhlášku

Mohelničtí zastupitelé na posledním setkání schválili obecně závaznou vyhlášku. Ta zakazuje konzumaci alkoholických nápojů na veřejném prostranství. Podle starosty chtějí tak zamezit negativnímu vlivu na děti.

Mohelnické zastupitelstvo tento týden oznámilo vyhlášení právního předpisu. Obecně závazná vyhláška zakazuje konzumování alkoholických nápojů na veřejném prostranství. „Jedná se o činnost, která by mohla narušit veřejný pořádek v obci nebo být v rozporu s dobrými mravy, ochranou bezpečnosti, zdraví a majetku,“ uveřejnilo ve svém usnesení zastupitelstvo.

Tmavší oblečení je ve tmě risk, volte světlejší a reflexní prvky, radí policie

Ranní mlhy, dřívější stmívání, to všechno nahrává srážkám s chodci. Policisté znovu připomínají, že na cestu do práce a do školy i zpátky domů je potřeba mít na sobě reflexní prvky a vhodné oblečení.

„Vyhláška byla v Mohelnici vždycky. Musela se změnit vlivem změny zákona. Takže jeden měsíc jsme byli bez vyhlášky,“ vysvětlila Veronika Dobiášová, vedoucí ekonomického odboru, který má vyhlášky na starosti. Spolu s vyhláškou uveřejnilo vedení radnice také výjimky, na které se právní předpis nevztahuje. Požívání alkoholu tak bude možné na řadě kulturních akcích, jako jsou tradiční slavnosti města, hudební festival FolkFest, nebo rozsvícení vánočního stromku.

Podle vedoucí odboru nemuselo město řešit žádné konflikty v souvislosti s konzumací alkoholu. „Spíš než o ohrožování dalších lidí jde o vliv na děti. Aby neviděly válející se lidi s flaškami a podobně,“ objasnila Dobiášová. „Většinou jde o ty bezdomovce, kteří mají flašku a sedí někde na náměstí. Jde o to, aby policie proti nim mohla zasáhnout, sebrat jim tu lahev a vyhnat z veřejného prostranství,“ navázal starosta Mohelnice Pavel Kuba (BEZPP).

Podle dat Ministerstva vnitra letos vydala vyhlášku zakazující požívání alkoholu na veřejnosti i další města a obce v Olomouckém kraji. Mezi ně patří například statutární město Prostějov, Šumperk, Hranice nebo obce Rapotín a Lipová-lázně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky alkohol, Mohelnice, vyhláška, právní předpis, radnice, alkohol na veřejnosti, zákaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz alkoholu na veřejnosti. Mohelnická radnice zveřejnila vyhlášku  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.