Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tragická nehoda v Šumperku: seniorka na elektrokole zemřela po střetu s autem

Život sedmdesátileté ženy vyhasl v úterý odpoledne při dopravní nehodě na křižovatce u budovy okresního soudu v Šumperku. Důchodkyně jedoucí na elektrokole podle prvotních poznatků zřejmě nedala přednost automobilu, při srážce utrpěla velmi těžká zranění, kterým na místě podlehla.

Policie hledá aktérku a svědky nehody z olomouckého parku. Pro zraněnou chodkyni jela sanitka

Policisté z Olomouce pátrají po totožnosti cyklistky, která se srazila v jednom z městských parků s chodkyní a z místa odjela. O pomoc s objasněním nehody žádá policie případné svědky, zraněná žena musela být převezena do nemocnice.

Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly v Šumperku v úterý okolo 14. hodiny k nehodě automobilu a cyklistky, která si vyžádala život sedmdesátileté ženy. Ta vjela na elektrokole do frekventované křižovatky ulic Dr. E. Beneše a M. R. Štefánika a došlo ke střetu s autem. „Cyklistka přijížděla po komunikaci M. R. Štefánika ve směru od marketu Lidl a na křižovatce s ulicí Dr. E. Beneše nedala přednost v jízdě, jak je v daném místě uloženo dopravním značením a čelně narazila do levé části vozidla Renault, které řídil řidič ve směru k ulici Žerotínova,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po nárazu žena upadla na silnici a velmi těžce se zranila. Na místě přistál i vrtulník letecké záchranné služby z Olomouce, ale i přes veškerou snahu záchranářů se už životní funkce seniorky nepodařilo obnovit. „U řidiče osobního vozidla byla dechovou zkouškou vyloučena možnost, že by řídil pod vlivem alkoholu. Na vozidle vznikla hmotná škoda v odhadované výši 70 tisíc korun a na elektrokole dva tisíce korun. Okolnosti a míra zavinění této nešťastné události je předmětem dalšího šetření,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, tragická nehoda, nehoda Šumperk, nehoda v Šumperku, smrtelná nehoda, cyklistka, elektrokolo, Policie ČR, ZZS Olomouckého kraje, vrtulník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda v Šumperku: seniorka na elektrokole zemřela po střetu s autem  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.