Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Seniorka ze Zábřehu se balíčku s penězi od chirurga z Jemenu nedočkala. Přišla o sedmdesát tisíc

Na otřepanou historku o chirurgovi na misi v Jemenu, který potřebuje poslat balíček s penězi, naletěla seniorka ze Zábřehu. Požádal ji, aby balíček přijala, a žena zaplatila přes 70 tisíc korun. Když chtěl, aby poslala dalších 11 tisíc eur, došlo jí, že jde o podvod.

Seniorka ze Zábřehu na Šumpersku se na policisty obrátila tento týden. Sdělila, že se stala obětí podvodu, protože od loňského roku čeká na balíček s finanční hotovostí, který dosud nedorazil.

"Žena ve výpovědi uvedla, že se s ní v červenci loňského roku zkontaktoval prostřednictvím sociální sítě nějaký Lukáš, se kterým komunikovala. Sdělil jí, že je chirurg, který působí na misi v Jemenu, a potřeboval by od ní, aby přijala balíček s penězi na svoji adresu, a přitom ale uhradila náklady na přepravu," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Žena se nakonec nechala přesvědčit, postupovala podle instrukcí chirurga. Ze svého účtu odeslala koncem srpna dvě platby v celkové výši 73 tisíc korun. "Po nějaké době se chirurg ozval znovu a pokusil se z poškozené vytáhnout dalších 11 tisíc eur s historkou, že balík byl zadržen na celnici v Turecku a peníze potřebuje k tomu, aby mohl pokračovat dál v cestě a byl jí konečně doručen. Na to už žena nepřistoupila a žádné další peníze neposlala," dodala mluvčí policie.

Na služebně policisté nešťastné seniorce sdělili, že se stala obětí velmi rozšířeného podvodu a že o své peníze zřejmě definitivně přišla. Policie nyní případ vyšetřuje pro podvod.

Šedesátiletá žena z Olomouce málem přišla o úspory. V bitcoinmatu nakonec utopila jen šedesát tisíc

Šedesátiletá žena z Olomouce měla štěstí v neštěstí. Kvůli podvodníkům, kteří ji úplně zmanipulovali, málem přišla o svoje úspory v řádu statisíců korun. Do bitcoinmatu nakonec dala jen něco přes šedesát tisíc korun, než jí došlo, že jde o podvod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky peníze, podvod, chirurg, Jemen, balíček, seniorka, policie, Zábřeh, okres Šumperk, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka ze Zábřehu se balíčku s penězi od chirurga z Jemenu nedočkala. Přišla o sedmdesát tisíc  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.