Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V historickém centru Šumperka začaly opravy plynovodu. Potrvají až do října

V centru Šumperka začaly opravy plynovodu. Až do října se návštěvníci a obyvatelé města musí připravit na komplikace, podle radnice je tento krok nezbytný kvůli životnosti a bezpečnosti sítě. Práce odstartovaly v Sadové a Valašské ulici.

"Rekonstrukce se dotkne klíčových oblastí historického centra včetně náměstí Míru a ulic Bulharská, Kladská, Sadová, Valašská, Lužickosrbská, Starobranská a Radniční. Důvodem rozsáhlých prací je životnost stávajícího plynovodu, který vyžaduje obnovu pro zachování bezpečnosti a efektivity dodávek," uvedla šumperská radnice.

Celý projekt je rozdělený do šestnácti navazujících etap, aby se co nejvíce minimalizovaly dopravní omezení a komplikace pro obyvatele a návštěvníky města. "Každá etapa byla naplánována tak, aby zasáhla co nejmenší možnou část města a umožnila plynulý průběh života a dopravy," uvedla radnice.

Práce v těchto dnech začaly v ulicích Sadová a Valašská, zhruba za měsíc se přesunou na náměstí Míru a poté budou pokračovat na dalších lokalitách. Podrobný rozpis prací je na webových stránkách města.

Veškeré práce provádí distributor plynu, který má na starosti také komunikaci s vlastníky plynovodních přípojek. "Děkujeme všem obyvatelům a návštěvníkům města za jejich trpělivost a spolupráci během této zásadní obnovy infrastruktury," uvedlo město.

Dopravní komplikace v Jeseníkách. Kvůli opravám silnice dnes začíná úplná uzavírka Hanušovic

Řidiči, kteří míří do Jeseníků, se musí připravit na komplikace. V Hanušovicích na Šumpersku dnes začínají opravy hlavní silnice, město bude zcela uzavřené, cesta po objížďkách se značně protáhne. Místní obyvatelé budou mít výjimky. Opravy budou...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Šumperk

Štítky opravy, plynovod, komplikace, stavba, uzavírka, Šumperk, historické jádro města, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V historickém centru Šumperka začaly opravy plynovodu. Potrvají až do října  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.