Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Rychlík v Olomouci srazil ženu, která zřejmě přebíhala trať. Tragédie zastavila provoz na koridoru

, aktualizováno 30. dubna 2024, 11:09

Tragická nehoda přerušila v úterý dopoledne provoz na železničním koridoru mezi Olomoucí a Přerovem. V olomoucké části Holice došlo na železničním přejezdu ke střetu vlaku a ženy, která pravděpodobně přebíhala přes koleje. Zraněním na místě podlehla. Na vytíženém úseku trati 270 je zavedena náhradní autobusová doprava.

„Dnes krátce po 9. hodině jsme přijali oznámení o srážce osoby s vlakem, ke které došlo na železničním přejezdu v Olomouci v místní části Holice. Osoba na místě zraněním podlehla. Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Podle mluvčí záchranné služby Lucie Mikiskové se jednalo o ženu středního věku, která v osudný okamžik přebíhala trať.

Nehoda se podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala stala v 09:13 na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací a závorami. „Došlo ke střetu rychlíku jedoucího z Olomouce do Brna s osobou,“ uvedl mluvčí Drápal. Cestující z vlaku R 812 Moravan, který se s ženou střetl, evakuují podle drah hasiči do náhradní vlakové soupravy. Z místa nehody budou poté dopraveni do stanice Grygov.

V úseku trati číslo 270 Olomouc hlavní nádraží – Grygov je kvůli smrtelné nehodě přerušený provoz. České dráhy na webu sdělily, že je zavedena kyvadlová náhradní autobusová přeprava, autobusy v Olomouci vyjíždějí z Táborské ulice. Další informace o opatřeních při mimořádnosti v dopravě jsou k dispozici na webových stránkách. Správa železnic předpokládá obnovení provozu okolo 11. hodiny.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Centrum služeb pro silniční dopravu

Štítky Nehoda, tragická nehoda, smrtelná nehoda, nehoda přejezd, nehoda Olomouc, nehoda Holice, Olomouc, Policie ČR, České dráhy, Správa železnic, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlík v Olomouci srazil ženu, která zřejmě přebíhala trať. Tragédie zastavila provoz na koridoru  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.