Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Přerov v hledáčku investorů. Město se chystá na příchod nových obyvatel a tisícovek zaměstnanců

S dostavbou posledního chybějícího úseku dálnice D1 se naplno projevuje výhodná strategická poloha Přerova uprostřed Moravy. Zájem investorů rapidně roste. V Přerově vznikají nové průmyslové zóny, tisíce pracovních míst a stovky bytů. Město se už chystá na příliv nových obyvatel.

Obří investice naposledy v Přerově oznámila developerská společnost RC Europe, která chce mezi Přerovskými strojírnami a Henčlovem vybudovat několik hal pro sklady a lehký průmysl za tři miliardy korun. Zaměstnat by mohla až 2500 lidí. Další průmyslový park mezi Předmostím a Dluhonicemi v lokalitě Staré rybníky začala budovat také skupina Accolade, který se podílela i na distribučním centru pro Amazon v Kojetíně. Ve dvou halách v Přerově najde práci až 1500 lidí. 

Oba investoři se netají tím, že jedním z hlavních důvodů, proč stamiliony korun směřují právě do Přerova, je poloha města a rychlé dopravní napojení na dálniční síť do Polska, Rakouska a na Slovensko po dokončení posledního úseku D1.

"Zájem investorů roste ve všech oblastech, bezpochyby to souvisí s dokončováním dálničního napojení," je přesvědčen náměstka primátora Přerova Tomáš Navrátil (ANO). Nejde jen o D1, která bude hotová za dva roky, ale také o D55, což přinese dálniční spojení s Olomoucí. 

Lákadlo jménem D1: u Přerova se chystá stavba hal za miliardy, vzniknout má 2500 pracovních míst

Atraktivní lokalitou pro investory a průmyslové podniky se s probíhající výstavbou posledního chybějícího úseku D1 stává město Přerov. Zástupci radnice podepsali smlouvu o smlouvě budoucí kupní s developerskou společností RC Europe, která chce na...

Představitelé města věří, že příliv investic a pracovních příležitostí přiláká do čtyřicetitisícového města nové obyvatele. "Přerov se vylidňuje a my chceme tento trend zvrátit. Spolupracujeme s investory a chceme být připraveni," sdělil náměstek primátora Přerova Vladimír Lichnovský (ANO). Na místě bývalého hotelu Strojař hodlá město vybudovat asi osmdesát bytů, které chce podle náměstka nabízet zejména mladým lidem a například zubařům, lékařům, členům složek záchranného systému nebo zástupcům dalších chybějících profesí.   

V stejné lokalitě hodlá soukromý investor vybudovat jiný bytový objekt, další byty by měly vzniknout na Brabansku. "Dalšími lokalitami je bývalý dům služeb v Předmostí, investor chystá výstavbu i v ulici Jateční. Jednáme s dalšími dvěma, investory cíleně vyhledáváme. Mluvíme o několik set bytech v horizontu do pěti let," dodal náměstek primátora Přerova Miloslav Dohnal (ODS).

Přerov zároveň monitoruje své kapacity ve školství, kterých je zatím dostatek, snaží se rozšířit možnosti v kultuře, připravuje stavbu skateparku, láká lékaře nebo modernizuje kamerový systém, který díky technologiím sám vyhodnotí rizikové situace, a uvolní tak ruce strážníkům.   

"Chceme zkrátka Přerovu dělat dobré jméno, aby se sem lidé nebáli přistěhovat," tuší velkou šanci náměstek primátora Navrátil.

V Přerově vybuduje průmyslový park skupina Accolade. V Kojetíně už připravuje centrum pro Amazon

Průmyslový park na okraji Přerova nakonec vybuduje skupina Accolade. Zastupitelé jí dali přednost před dalším zájemcem, firma totiž odkoupila hotový projekt a v lokalitě Staré rybníky už vlastní některé pozemky. V nedalekém Kojetíně navíc buduje...

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Přerov, investor, investice, zájem, D1, dostavba, průmysl, byty, zaměstnanec, práce, obyvatel, radnice, RC EUROPE, dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov v hledáčku investorů. Město se chystá na příchod nových obyvatel a tisícovek zaměstnanců  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.