Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Centrum Olomouce a Korunní pevnůstku opět ovládne Beerfest. Představí se třicítka pivovarů

Desítky pivovarů se příští týden představí na pivním festivalu Beerfest, kterým po dvouleté pauze opět ožije centrum Olomouce a také Korunní pevnůstka. Letošní novinkou je předehra Beerfestu na Dolním náměstí, kde budou od středy k dostání pěnivé moky z produkce malých pivovarů a připraveny jsou i koncerty.

"Přinášíme dvoudenní program plný skvělých kapel a široký výběr pivovarů, od těch nejmenších po největší," uvedl hlavní pořadatel Beerfestu Pavel Spálený. Na Korunní pevnůstce se sejdou zástupci pivovarů z celé republiky. "Seznam máme téměř uzavřený, aktuálně jsme domluveni se třiceti pivovary," uvedl Spálený. Beerfest Olomouc je určen nejen milovníkům piva, ale také hudby, která akci tradičně doprovází.

Hudební program letos podle Spáleného nabídne řadu známých jmen. "Snažili jsme se, aby na pódiu zazněla škála žánrů od tvrdší hudby přes mainstream až po řízné ska," podotkl Spálený. V pátek 24. května na Korunní pevnůstce vystoupí například kapely Sto zvířat, Gaia Mesiah a Portless. Přijede i rakouský revivalový zpěvák vzdávající hold umělci Falco. V sobotním programu pak zahrají Deaf Heart, Ready Kirken, Cocotte Minute a Buty. Na festival dorazí i hudební uskupení Olympic Tribute, které vede bývalý klávesista Olympicu Milan Valenta. O závěr se postará Rock and Roll Band Marcela Woodmana.

Druhá festivalová scéna na Dolním náměstí bude pro návštěvníky zdarma, program odstartuje už ve středu 22. května. Kromě finalistů soutěže hudebních skupin se na Dolním náměstí představí i interpreti jako Moonpark, Stracené ráj a Robbie Williams Revival. “Na místě se návštěvníci mohou osvěžit ve stanu minipivovarů," dodal Spálený.

První Beerfest se v Olomouci konal v roce 2001. Akce se uskuteční v areálu Korunní pevnůstky pojedenácté. Předchozí ročníky byly na dostihové dráze v městské části Lazce a na travnaté ploše u Envelopy nedaleko centra města. Každoročně se Beerfestu Olomouc zúčastnilo zhruba 15 tisíc lidí.

Dvě firmy budou hromadně propouštět. Nezaměstnanost v kraji ale pořád klesá

K poklesu nezaměstnanosti došlo v posledním měsíci ve všech okresech Olomouckého kraje. K poslednímu dubnu bylo kraji přes 16 375 uchazečů o zaměstnání. Je to o 768 méně než v březnu. Zvyšuje se ale procento žen mezi nezaměstnanými. Vyplývá to ze...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc/Blanka Martinovská

Štítky Beerfest, festival, pivo, hudba, koncert, Olomouc, pivovar, hudební skupina, Dolní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan .VALKO

Beerfest to je také „české"????‍♂️????‍♂️????‍♂️

Úterý, 14. května 2024, 10:00Odpovědět

Centrum Olomouce a Korunní pevnůstku opět ovládne Beerfest. Představí se třicítka pivovarů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.