Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Senior z Jesenicka uvěřil investicím do ČEZ na sociálních sítích. Šmejdi ho připravili o 400 tisíc korun

Senior z Jesenicka přišel o 400 tisíc korun poté, co na sociálních sítích uvěřil inzerátu na výhodné investice do ČEZ. Kybernetičtí šmejdi ho přesvědčili, aby třikrát poslal peníze na cizí účty, než muži došlo, že jde o podvod. Nezarazilo ho, že všichni měli cizí přízvuk.

Na policii v Jeseníku se senior dostavil ve čtvrtek. "V dubnu našel na sociálních sítích reklamu, která mu nabízela zhodnocení finančních prostředků. Konkrétně se jednalo o investici do ČEZ. Po kliknutí na odkaz vyplnil požadované kontaktní údaje," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Muže postupně oslovili tři obchodní zástupci. Všichni mluvili česky se slovanským přízvukem. Muž podle pokynů odeslal částku 160 a hned poté dalších 40 tisíc korun. "Vzápětí se mu ozval další zástupce, že se stala chyba, protože investici odeslal špatně. Vklad totiž musí být proveden vcelku a ne nadvakrát. Proto musí částku 200 tisíc korun poslat znovu s příslibem, že první vložené prostředky mu budou ihned vráceny zpět na účet," uvedla mluvčí police.

Senior na tuto hru přistoupil a poslal dalších 200 tisíc korun. Když se první investice nevracela, začal se dožadovat vrácení, ale bylo mu sděleno, že účet byl zablokován. K tomu, aby se k penězům dostal, musí uhradit další poplatek ve výši 200 tisíc korun. "V tuto chvíli poškozený zřejmě prozřel a žádné další peníze neodeslal. Opakovaně se dožadoval vrácení peněz, ale na to už obchodní zástupci přestali reagovat. Případ prověřujeme pro trestný čin podvod," potvrdila mluvčí policie.

Senior z Olomouce chtěl vydělat na kryptoměně. Dva miliony poslal podvodníkům

O více než dva miliony korun přišel sedmašedesátiletý muž z Olomouce, kterého zlákala nabídka výhodného investování do kryptoměn. Tu viděl na sociálních sítích a vidina snadného výdělku seniora přesvědčila ke spolupráci s neznámým poradcem. Šlo...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, senior, šmejdi, investice, ČEZ, sociální síť, okres Jeseník, peníze, Jeseník, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior z Jesenicka uvěřil investicím do ČEZ na sociálních sítích. Šmejdi ho připravili o 400 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.